15 millió készült a Hyundai csoport legnépszerűbb terepjáróiból


Iparági adatok szerint a Hyundai csoport öt legfontosabb hobbiterepjárójából eddig összesen több mint 15 millió darab kelt el világszerte.  

A Hyundai csoport két autómárkájának öt legfontosabb és legnépszerűbb hobbiterepjáró – A Hyundai Tucson és Santa Fe, valamint a Kia Sportage, Sorento és Mohave – modelljéből első generációjuk megjelenése óta Koreában és világszerte összesen 15,13 millió példány talált gazdára.

A Hyundai Tucsonból február végéig összesen 4,42 millió darabot értékesítettek. A Tucson még tavaly, 11 évvel az első generáció piacra kerülése után lépte át a négymilliós küszöböt. A nagyobb Santa Fe modellből tavaly évé végén adták el a négymilliomodik példányt, amellyel a Tucson után a második olyan crossoverré vált, amely elérte ezt a számot.


A Kiánál a Sportage eladásai március végére lépték át a négymilliós darabszámot, míg a Sorentoból eddigi pályafutása során összesen 2,51 millió darab fogyott. A Borrego néven elsősorban Amerikában népszerű Kia Mohave már nem készül exportpiacokra, Dél-Koreában idén nagyjából 15 ezer darabot terveznek értékesíteni belőle.   

2015 során a fenti öt hobbiterepjáró összesített eladásai 1,75 millió darabra emelkedtek, amellyel 21,8 százalékot tettek ki a Hyundai csoport 8 milliós tavalyi eredményéből.  

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei