Jövőre jön a Hyundai új üzemanyagcellás autója


Jövő év közepén mutatkozhat be a Hyundai ix35 Fuel Cell utódja, amelyből legalább 10-15 ezer darabot szeretnének értékesíteni.

A Hyundai 2017 nyarán tervezi bemutatni vadonatúj üzemanyagcellás terepjáróját, amely a mostani ix35 Fuel Cell örökébe léphet. Robin Hayles, a Hyundai Motor UK termékmenedzsere szerint az új modellből 10-15 ezer darabot kívánnak gyártani annak nagyjából négyéves termékciklusa alatt.   


Az új modell bevezetésének 2017-es bemutatója körül már nagyjából ezer ix35 Fuel Cell modell fut majd az utakon, amelyek jelentős részét hidrogén infrastruktúrában érdekelt vállalatok használnak. Az új generációs modell azonban sokkal inkább a nagyközönségnek szánnak, így azt a tervek szerint jóval nagyobb arányban vásárolják majd magánszemélyek. Mindezek alapján az új modell várhatóan alacsonyabb áron is kerül majd értékesítésre, mint a jelenlegi ix35.  


A Hyundai új üzemanyagcellás autójából a termelési eljárások módosításával több készülhet, így jobban igazodhat majd a változó kereslethez. Az ix35 Fuel Cell modellhez hasonlóan az új típus várhatóan szintén egy hobbiterepjáró lesz, amelynek fejlesztésekor elsősorban a súlycsökkentésre koncentráltak a technológia fejlesztése mellett.


Az ix35 Fuel Cell örökébe lépő új autó már a Hyundai üzemanyagcellás technológiájának hatodik generációját képviseli, viszont csupán a második, amelyet kereskedelmi forgalomban is értékesítenek. Az új modell a Hyundai környezetbarát üzemanyagcellás offenzívájának egyik legfontosabb eleme lesz.   


Az új autó formavilága és karosszériája már készen van és habár az autó paraméterei még szigorúan titkosak, Hayles annyit elárult, hogy az ügyfelek nagyobb választékra és több felszereltségre vonatkozó igényei alapján a Hyundai az új modellt több színárnyalatban és akár jobbos kormánnyal is gyártja majd.  


Habár a Hyundai az üzemanyagcellás modellek egyik vezető gyártója, a vállalat a közeljövőben egyáltalán nem kíván közvetlenül befektetni a hidrogén infrastruktúrába. Hayles ennek ellenére elismerte, hogy az elektromos autókkal szemben hiányzó infrastruktúra az üzemanyagcellás modellek mérsékelt sikerének egyik oka.

Forrás: autocar.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei