A Hyundai Motorsport nyerte az Argentin-ralit


A Hyundai Motorsport ismét fantasztikus győzelmet ünnepelhetett, amikor Hayden Paddon elsőként futott be az Argentin-rali céljába.

A 2016-os WRC szezon negyedik fordulójában a jelenlegi világbajnok, Sebasten Ogier nagy küzdelmet vívott a Hyundai Motorsport pilótájával, Hayden Paddonnal, akinek szombatra 29,8 másodperces előnyre sikerült szert tennie. Ogier azonban nem hagyta magát, így vasárnap az első két szakaszon sikerült 2,6 másodpercre ledolgoznia hátrányát. Az új-zélandi páros azonban felvette a kesztyűt, így csaknem 15 másodperces előnyt összegyűjtve, a Power Stage megnyerésével sikerült életük első WRC győzelmét megszerezniük   


„Ezt egyszerűen nem hiszem el!” – mondta Paddon a rali után. „Ez egy különleges eredmény az egész csapat számára. Mindent a Power Stage döntött el. Nagyon keményen nyomtuk, szinte szárnyaltak a kerekek. Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki támogatott minket!”  


A 2014-es Német-rali után ez a második olyan alkalom, amikor a Hyundai Motorsport megnyerte a WRC futamot és ez az új generációs i20 WRC első győzelme, amely bemutatása után mindössze a negyedik versenyét már győzelemhez segítette a csapatot. .   


„Rengeteg munkánk fekszik az új generációs i20 WRC-ben” – mondja Paddon. „Már az első teszt óta tudtam, hogy ezzel végre győzhetünk, de nem is reménykedtem abban, hogy ez ilyen hamar valóra válik. A csapat összes tagja megérdemli ezt a győzelmet – biztos vagyok benne, hogy még ennél is többre vagyunk képesek!”


A Hyundai Motorsport első idei győzelmét erős szezonkezdet előzte meg – Neuville harmadik lett a Monte-Carlo ralin,. Paddon második volt Svédországban, Sordo pedig negyedikként végzett Mexikóban.  


„Ezt a ralihétvégét soha sem felejtjük el” – mondta Michel Nandan csapatfőnök, összegezve a hétvége eredményeit. „Paddon élete legjobb teljesítményét nyújtotta. Keményen dolgoztunk az új generációs i20 WRC-n, így különösen számunkra látni ennek gyümölcsét.”


A Power Stage gőzelme mellett Dani Sordo a második helyen végzett ezen a szakaszon. A spanyol pilóta ezzel két Power Stage pontot szerzett, így a negyedik helyen végzett az összesítésben – és ezzel értékes pontokat szerzett a konstruktőri bajnokságban.  


„Nagy nap ez a mai a csapat számára” – mondta Sordo. „Kihoztuk a maximumot az autóból és elégedettek lehetünk a teljesítményünkkel. A pénteki problémáink nélkül akár a dobogós helyezés is meg lehetett volna. ennek ellenére megmutattuk versenyképességünket és elhoztunk néhány értékes pontot a csapatnak. A Power Stage második helyezés jó érzéssel tölt el. Az autó sokat fejlődött. Ez a rali még több lendületet ad majd nekünk arra, hogy ilyen erősen folytassuk a 2016-os szezont.”


Thierry Neuville szintén arra fogja felhasználni itt szerzett tapasztalatait, hogy ezek alapján tovább fejlődjön. A belga páros pénteken hat percet vesztett, ám a végére sikerült a hatodik helyig feltornászniuk magukat.  


„Volt néhány ígéretes szakaszunk a versenyen” – mondja Neuville. „Azért küzdöttünk, hogy visszaszerezzük a pénteken elvesztegetett időnket és helyezésünket. Tudtuk, hogy a legjobb hatba be tudunk jutni, de a vasárnapi első szakasz nagyon nehéz volt. Óvatosan hajtottunk, hogy elérjük a célunkat, most pedig a következő, Portugál-ralira kell koncentrálnunk.”  


A Hyundai Motorsport rengeteget dolgozott az új generációs i20 WRC modellen, így a bemutató után a negyedik ralin elért győzelem különösen fontos eredmény a csapat számára. A csapat tagjai minden egyes ralit önállóan kezelnek és tudják, mindig van mit javítani az autón.   


„Minden pilótánk és csapattagunk osztozik ebben a különleges pillanatban” – mondta Nandan. „Sordo és Neuville keményen dolgoztak azért, hogy leküzdjék a nehézségeiket. Soha nem szereztük még meg korábban a Power Stage első és második helyét, így ez hab volt a tortán. Kiélvezzük ezt a pillanatot, de tudjuk, hogy még ennél is többre számíthatunk. Folytatjuk az új generációs i20 WRC fejlesztését. A következő állomás Portugália, más igényekkel és új kihívásokkal.”  



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei