A Hyundai Creta továbbra is bombasiker


A Hyundai Creta nemcsak a koreai márka indiai képviselete, de az egész indiai autópiac egyik legsikeresebb autója, amelynek népszerűségén az áremelés sem tudott kifogni.

A 2015 júliusában bemutatott Creta a Hyundai indiai történelmének legsikeresebb terméke. A két dízel- és egy benzines motorral választható modell ma már nemcsak a vállalat, de India egyik legnépszerűbb modelljének számít. Az eddig összesen 26 féle díjat, köztük a legelőkelőbb 2016-os Év Autója díjat is elnyert Hyundai Creta nemrég újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor a vállalat bejelentette, hogy a hazai megrendelések száma nyolc hónap alatt elérte a 100 ezer darabot, míg exportra 28 ezer darab került.  


A siker annál is inkább lenyűgöző, mivel a Hyundai Creta árát ugyanezen időszak alatt három alkalommal is emelték, ami mutatja a modell népszerűségét. A jelenleg 1 és 1,7 millió rúpia (kb. 4,1 és 7 mFt) között megvásárolható autó azon ú generációs vásárlóknak készül, akik prémium felszereltségű kompakt hobbiterepjáróra vágynak.


Y. K. Koo, a Hyundai Motor India Limited ügyvezetője szerint a Hyundai Creta nemcsak Indiában, de más piacokon is hatalmas sikert aratott. Azt is hozzátette, hogy a hatalmas kereslet kielégítése érdekében havonta már 13 ezer darab készül az autóból, amiből 10 ezer darab kerül az indiai kereskedésekbe, a fennmaradó részt exportálják.  


Az indiai gyártású Hyundai Cretát jelenleg 44 országba exportálják, a modellt többek között a latin-amerikai térségben Kolumbiában, Costa Ricában, Peruban, a Közel-Keleten Ománban, az Egyesült Arab Emirátusokban, Szaúd-Arábiában, Afrikában pedig Egyiptomban, Marokkóban és Nigériában is árusítják. Hamarosan további 48 országban jelenik meg a Creta, amivel a népszerű kisterepjáró összesen már 92 országban lesz elérhető.

Forrás: rushlane.comcardekho.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei