A Hyundai a világ negyedik legnagyobb zöldautó-gyártója


A legfrissebb statisztikai adatok alapján a Hyundai csoport a Fordot megelőzve a negyedik legtöbb környezetbarát autót adta el tavaly.

A Koreai Autóipari Kutatóintézet (KARI) adatai szerint a Hyundai csoport összesen 73 592 darab környezetkímélő autót, ezen belül elektromos, hibrid és konnektoros hibrid járművet értékesített 2015. során, amivel a csoport a globális környezetbarát járműipari szegmens korábbi ötödik helyéről a negyedikre lépett előre.

A vállalat összes értékesítési eredményeit tekintve 4,9 százalékra emelkedett a környezetbarát modellek részaránya. A 2015-ös eladásokat 8 651 darabbal a tisztán elektromos autók vezették, amelynek nagy része a 2014 májusától kapható Kia Soul EV volt. A statisztika szerint ezen modell értékesítése 437 százalékkal haladta meg az azt megelőző 2014-es évet.


A környezetbarát modellek szegmensének piacvezetője továbbra is a Toyota, amely összes eladásainak 8,6 százalékos csökkenése mellett 1,08 millió ilyen jellegű járművet értékesített világszerte. A második helyen 231 ezer eladott autóval a Honda áll, míg a Renault-Nissan 81 ezerrel a harmadik helyre futott be. A Hyundai tavalyi eredményével megelőzte a Fordot, amely 21, 5 százalékkal kevesebb környezetkímélő autót gyártott tavaly.

Az autógyártók tavaly összesen 1,99 millió környezetbarát autót értékesítettek a világpiacon, ami ugyan csak 2,1 százalékkal haladja meg a 2014-es eredményt, de ebben a történelmi mélypontra jutott olajáraknak is jelentős szerepük van.


A piaci elemzők szerint 2016-ban 17,8 százalékkal 2,35 millió darabra növekedhetnek az eladások, ahogyan az autógyártók egyre újabb hibrid és elektromos modelleket dobnak piacra. A Hyundai csoport korábban már nyilvánosságra hozta azon középtávú terveit, amelynek értelmében környezetbarát járműkínálatát 2020. végéig 26 modellre kívánják kiterjeszteni, piaci részesedésüket pedig 10 százalékosra szeretnék bővíteni.  

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei