A Hyundai nem mondott le az i20 Coupe WRC változatáról


Ugyan tavaly az i20 Coupéból még nem sikerült elegendő mennyiséget eladni ahhoz, hogy WRC versenyautó épüljön rá, a felfutó termelés miatt a következő generáció már a háromajtós változatból készülhet.

Jelentős késéssel sikerült csak idén januárban bevezetni a Hyundai i20 WRC változatát a Rali-világbajnokságba. Eredetileg ugyanis az autónak már jó néhány hónappal korábban készen kellett volna lennie, a homologizációs késlekedés miatt viszont a Hyundainak újra kellett gondolnia ütemtervét. Ennek során esett kútba a háromajtós i20 Coupe bevetése is, amely az előző generációnál is a WRC változat alapját képezte. Mivel ugyanis a vállalat a megadott időpontig még nem sok ilyen i20 Coupe modellt adott el, ezért a csapatnak az ötajtós változatból kellett dolgoznia.  


A jövő évben a WRC módosított szabályzatának megfelelően minden gyártónak át kell alakítania versenyautóit, ezért könnyen elképzelhető, hogy a Hyundai jövőre már az ötajtós helyett egy háromajtóssal rukkol majd elő. időközben ugyanis már az i20 Coupéból is egyre többet adnak el, amely így már elegendő lehet a homologizációnál megkívánt mennyiségnek, ráadásul az új háromajtós a mostaninál lényegesen sportosabb kiállású, főleg ha elképzeljük a WRC kiegészítőkkel. Műszaki értelemben a váltás egyáltalán nem lenne probléma a Hyundai számára, hiszen mindkét i20 modell ugyanarra az alapra épül.  


„Hamarosan Koreában el fogják dönteni, a következő generációs WRC modellünk melyik modellváltozatból készüljön” – mondta Michel Nandan csapatfőnök. „Az új autó fejlesztését ez a döntés nem érinti. A három- és ötajtós kivitelek erősen hasonlítanak, így a részegységek tesztelését egy módosított aktuális autóval is meg tudjuk tenni.”   

Forrás: rallye-magazin.de

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei