Már nemcsak a braziloké a Hyundai HB20


A Hyundai Motor Brazil bejelentette, hogy megkezdték a HB20 modell kiszállítását a szomszédos Paraguayba, amely a modell első exportpiaca lesz.

A Hyundai még 2012-ben mutatta be a kifejezetten a brazil vásárlóközönség igényei szerint kialakított HB20 kisautót, amely később négyajtós limuzin és divatos kiegészítőkkel álterepjáróként is megjelent a brazil piacon. A Hyundai Motor Brazil eddig kizárólag Brazíliában árusította ezt a típust, amelyet a Piracicaba városában működő helyi üzemben állítanak elő.  

A vállalat azonban nemrég bejelentette, hogy a kisautó álterepjáró HB20X változatából összesen 600 darabot exportálnak a szomszédos Paraguayba. „Miután megszilárdítottuk a Hyundai pozícióját Brazíliában azzal, hogy vásárlóink elismerték a márkát és több mint félmillió darabot vásároltak a típusból, más piacok felé is nyithatunk, amelyek közül az első Paraguay lesz” – mondta William Lee, a Hyundai Motor Brazil elnöke.  


A HB20 iránt még ma is nagy a kereslet, ám ennek ellenére 2015-ben mégis 8,9 százalékkal esett vissza a Hyundai brazil értékesítési eredménye, amely még így is sokkal jobb, mint a teljes brazil autópiac 25,6 százalékos visszaesése. A Hyundai gyárában a 180 ezres kapacitásból így csak 163 700 darabot értékesítettek tavaly.  

A Hyundai egyelten latin-amerikai gyárában, a brazil Piracicabában egyelőre tanulmányozzák, mely országokba lenne még érdemes exportálni a HB20 modellt. Az export ellenére a gyártókapacitás érintetlen marad, valószínűleg a brazil autópiac megtorpanása miatt felszabaduló kapacitásokat kívánják ezzel a lépéssel lekötni.  

Paraguayban a Hyundai széles típusválasztékot kínál, amelynek része a Grand i10, i20 Active, Accent, i30, Elantra, Sonata, Azera, Veloster, Creta, Tucson, Santa Fe és a Grand Santa Fe is.  

Forrás: g1.globo.comvalor.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei