Megszüntetik az ötajtós Hyundai Solaris gyártását


Sajtóértesülések szerint a Hyundai szentpétervári orosz üzemében rövidesen megszűnik a Solaris ötajtós változatának gyártása, amellyel szinte egy időben megkezdik a Creta összeszerelését.

A Hyundai oroszországi üzemében idén májusban megszüntetik a Solaris ötajtós változatának összeszerelését, ugyanakkor márciustól megkezdődött a Creta kisterepjáró próbagyártása. Erről a Hyundai Motor Manufacturing Russia elnökére hivatkozva az orosz Vedomosti lap számolt be.  


A Hyundai 230 ezres éves kapacitású orosz leányvállalata tavaly 229 500 darab Hyundai Solaris és Kia Rio modellt szerelt össze, így az ötajtós Solaris gyártásának leállításával megpróbálják optimalizálni az üzem termelését. A Creta modell gyártásával egy időben megkezdődött a felkészülés a Solaris új generációjának fogadására is. A két új modell bevezetésével a vállalat újabb 100 millió dolláros fejlesztést hajt végre a gyártósorokon.   


A Hyundai Creta várhatóan az augusztusban esedékes Moszkvai Nemzetközi Autókiállításon mutatkozik majd be hivatalosan. Az új fronthajtásos kisterepjáró 1,6 és 2,0 literes benzinmotorokkal kerül értékesítésre, legjobban felszerelt változatai pedig 17 colos alufelniket, hat légzsákot, navigációs rendszert is kapnak majd.

A Hyundai Creta értékesítése valamikor a harmadik negyedévben veszi kezdetét és a gyár képviselői úgy számolnak, a kisterepjáróból nagyjából ugyanannyit állítanak elő, mint korábban az ötajtós Solarisból.

Forrás: rg.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei