Már Ontarióban is kapható a Hyundai üzemanyagcellás autója


Miután első autógyártóként a Hyundai tavaly Kanada British Columbia térségében megkezdte a Tucson Fuel Cell modell árusítását, a vállalat most átadta egy ugyanilyen jármű kulcsait első ontarioi vásárlójának.

Március közepétől immár Kanada két térségében, British Columbia mellett Ontarióban is kapható a Hyundai Tucson Fuel Cell modell, az első példány kulcsait pedig Joseph Cargnelli, a Hydrogenics vállalat alapítója és főmérnöke vehette át.       

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy én lehetek a Hyundai üzemanyagcellás modelljének első ontarioi vásárlója” – mondta Cargnelli. „A hidrogénnel működő üzemanyagcellás technológia forradalmasíthatja világunkat azzal, hogy a tiszta energia találkozik a mindennapi igényeinkkel: ez különösen akkor igaz, ha a közlekedésre gondolunk. A Tucson Fuel Cell árusításával a Hyundai jelentős lépést tesz egy világosabb és tisztább autóipari jövőért és már nagyon várom, hogy vezethessem az új üzemanyagcellás autómat és bemutathassam annak mindennapi használatát.”  


„A Don Valley Hyundai kereskedésben mindenki megtiszteltetésnek érzi, hogy leszállíthatták a Tucson Fuel Cell első példányát” – mondja Arthur Leung, a márkakereskedés vezetője. „A Tucson Fuel Cell összefoglalja mindazt a tapasztalatot és fejlett technológiai színvonalat, amellyel a Hyundai rendelkezik. Azzal pedig, hogy ezt a legújabb technológiát a vásárlók számára is elérhetővé teszi, a Hyundai továbbra is a környezetbarát modellek vezető márkája marad.”  

A Hyundai Auto Canada vállalat 2014 novemberében jelentette be, hogy első kanadai autógyártóként üzemanyagcellás modellt kínál ügyfelei számára. Amióta 2015 februárjában átadták az első autót, összesen hat Tucson Feul Cell modell emissziómentes kilométerek ezreit tette meg British Columbia útjain. A jármű értékesítésének ontarioi kiterjesztésével a vállalat még inkább bizonyítja képességeit az üzemanyagcellás technológiában és ezzel beruházásra ösztönzi az infrastruktúrát is.  


„Nincs kétségem afelől, hogy az üzemanyagcellás erőforrások ideje elérkezett, ezt az idő is bebizonyította” – mondja Don Romano, a Hyundai Auto Canada elnök-vezérigazgatója. „ A Tucson Fuel Cell variálhatóságban, hatótávban, kezelhetőségben és felszereltségben meghaladja az elvárásokat. Hiszünk abban, hogy az üzemanyagcella jelenti a jövő autóiparát, a Hyundai pedig megmutatta, mire képes ebben a technológiában. A következő lépésként a kormányzatoknak minden szinten ki kell építeni a megfelelő infrastruktúrát, hogy még több ügyfél válassza ezt a környezetkímélő közlekedési módot.”  

Forrás: newswire.ca

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei