Skócia autómegosztó klubja üzemanyagcellás Hyundai modellekkel bővült


Európában először a Skócia északkeleti részén fekvő Aberdeen városában lehet üzemanyagcellás Hyundai ix35 Fuel Cell modelleket bérelni

Aberdeen városi tanácsa nemrég ünnepélyes keretek között adta át azt a két hidrogénnel üzemelő Hyundai ix35 Fuel Cell modellt, amelyet a helyi Co-wheels autómegosztó klub működtet majd. a két üzemanyagcellás újdonságot először tesztüzemben és egyéb promóciós célokra használják, később viszont bárki a használat időtartama szerint kibérelheti ezt a forradalmi technikával rendelkező két autót is.   


„A mai nap újabb jelentős mérföldkőnek számít Aberdeen városának és annak hidrogén stratégiájának életében” – mondta Barney Crockett tanácsos. „Új és innovatív technológiákat fejlesztésében és használatában élen járva ismét bebizonyítottuk, hogy a fosszilis üzemanyagokra támaszkodó hagyományos közlekedéssel szemben tudunk környezetbarát alternatívát is biztosítani.”  


A HyER, azaz az Európai Hidrogén Szvöetség elnöki tisztét is betöltő Crockett így folytatta: „Aberdeen bizonyította, hogy képes hidrogénes várossá válni. Az Aberdeen Busz Projekt keretein belül 21 millió fontból kiépült Európa legnagyobb hidrogénüzemű buszflottája. Aberdeen energikus város hírnevét  új energetikai technológiák iránti nyitottsága alapozta meg, amelynek révén a világ különböző városaival együttműködve biztosítja jövőbeli vezető szerepét.Ezekkel az autókkal még tovább lépünk, amelyekkel még közelebb kerülünk a megújuló város vezető szerepéhez és Aberdeen hidrogén gazdaságával kézzelfogható lehetőséget teremtünk az energetikai iparágnak.”


„A Co-wheels mindig is úttörő szerepet töltött be a tisztább, zöldebb közlekedési lehetőségek keresésében, ezekkel a hidrogénüzemű autókkal pedig még egy lépést teszünk a levegőminőség javítása és a széndioxid-kibocsátás csökkentése érdekében” – mondta Richard Falconer, a Co-wheels vállalat ügyvezetője. „Nagy örömünkre szolgál, hogy Aberdeen városi tanácsával együttműködve a város lakóinak és vállalkozásainak lehetősége nyílik megtapasztalni ezt a zöld technológiát.”

Forrás: stv.tv

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei