Rekordszinten a Hyundai eladások Európában


Az ACEA autóipari szervezet adatai szerint a Hyundai modellek értékesítése rekordszintre emelkedett az idei év első negyedében.

Az európai autógyártókat tömörítő ACEA által összegyűjtött adatok szerint a Hyundai 126 519 autót helyezett forgalomba 2016. első negyedévében. Ez 5,5 százalékkal haladja meg a 2015. január és március közötti eredményt, amely akkor szintén rekordnak számított.


A vadonatúj Tucson páratlan piaci bemutatkozása óta továbbra is a márka legnépszerűbb európai modellje. A Hyundainál úgy gondolják, a sikeres kompakt hobbiterepjáró a továbbiakban is folytatja erős szereplését, hiszen nemrég mutatkozott be a modell új 1,7 literes, 141 lóerős motorral és hétfokozatú duplakuplungos automatával felszerelt változata, amellyel még több vásárló találhatja meg számításait a Tucsonban.   

Az európai termékkínálat másik központi elemeként a tavaly megújított i30 új formatervének, új motorjainak és új kiegészítőinek köszönhetően szintén tovább növelte eladásait. Összességében a Hyundai modellpalettájának 80 százaléka megújult vagy kicserélődött 2015-ben, még vonzóbbá téve a Hyundait a vásárlók számára.   


Az idei évben további új modellek fogják továbbvinni a márka pozitív lendületét. A Santa Fe és Grand Santa Fe modellek stílusát, biztonságát és technológiáját is továbbfejlesztették, piacra lépett az új i20 Active, amelyekkel az életstílus járművek trendjét követve tovább bővült a Hyundai crossover és hobbiterepjáró modellek köre.

Az idei év második felében pedig érkezik a Genfi Autószalon sztárja és ezzel a típussal a Hyundai Motor ismét egy új szegmensbe hatol. A világ első háromféle elektronikus erőforrásával kínált vadonatúj Ioniq modellel a Hyundai Motor az egyetlen olyan autógyártóvá válik, amely összesen négyféle elektromos – hibrid, plug-in hibrid, elektromos és hidrogén üzemanyagcellás – elektromos megoldást kínál.    


„Fiatal termékkínálatunknak és új szegmensekben növekvő jelenlétünknek köszönhetően vásárlóink ismét rekordszámban választották a Hyundait” – mondja Thoma A. Schmid, a Hyundai Motor Europe alelnöke. „Arra számítunk, hogy a modelljeink iránti kereslet tovább növekszik, ahogyan a következő hónapokban új modelleket és új technológiákat mutatunk be.”   

Forrás: hyundai.news

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei