Európába is megérkezett az új Hyundai Elantra


A Hyundai immár Európában is bemutatta az Elantra hatodik generációját, amely elsőként Lengyelországban lesz kapható.

A koreai, amerikai, majd a közel-keleti piacok után immár Európába is megérkezett a Hyundai Elantra vadonatúj, hatodik generációja, amelyet elsőként a lengyelországi Poznanban megrendezett autókiállításon mutattak be a nagyközönségnek. A teljes mértékben megújult vadonatúj Elantra elsőként Lengyelországban kerül a Hyundai kereskedésekbe, de várhatóan még idén Magyarországra is megérkezik.


Az Európában kapható Elantra ugyanazt a tetszetős formavilágot kapta, mint amelyet már más piacokon is megismertünk: hangsúlyos hűtőmaszk és sportosra húzott lámpatestek, jellegzetes oldalvonalak és hátsó kialakítás. Belül teljesen újragondolt műszerfal, középen akár érintőkijelzős multimédiával és elektromosan állítható, memóriás ülésekkel.   


Az Elantra első lengyel ügyfelei kétféle motorból és négyféle felszereltség közül választhatják ki a számukra legmegfelelőbbet. A motorválaszték egy 1,6-os, 128 lóerős benzinesből és egy szintén 1,6-os, 136 lovas CRDi dízelmotorból áll. Mindkét motorhoz alapáron hatfokozatú manuális váltó jár, felárért a benzineshez hatfokozatú hagyományos automata, míg a dízelhez hétfokozatú duplakuplungos automata választható.


A Hyundai Elantra Classic alapfelszereltségében manuális klíma, első, oldalsó és függönylégzsákok, menetstabilizáló (TCS), járműstabilitás-vezérlő (VSM), négy elektromos ablak, bőrkormány és sebességváltó gomb, riasztóval felszerelt távirányítós központi zár és kormányról vezérelhető CD rádió kapott helyet. A jobban felszerelt Comfortban már a kétzónás klíma, tempomat, színes központi kijelző, tolatókamera és 16 colos alufelnik is járnak, a Style kivitelben már a xenonlámpákat, LED hátsó lámpákat, és elektromosan behajtható tükröket is kap a vásárló, míg a legjobban felszerelt Premium kulcsnélküli rendszerrel, automata csomagtér-nyitással is rendelkezik.. a rendelhető extrák között persze megtalálható a holttérfigyelő rendszer, a sávtartó rendszer és a keresztirányú forgalmat figyelő rendszer is.


Az új Hyundai Elantra benzines változatának indulóára Lengyelországban 67 990 zlotyi, azaz kicsivel 5 millió Ft feletti áron kapható, míg a dízelmotoros változat alapára 79 990 zlotyi, ami 5,9 millió Ft-nak felel meg. A Hyundai 7DCT automatájáért kb. 450 ezer Ft-ot, a legdrágább Elantra 1,6 CRDi Premium 7DCT modellért 107 900 zlotyit (kb. 8 mFt) kell fizetni Lengyelországban.  

Forrás: motofakty.pl

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei