Ismét brazil teszten a Hyundai Creta


A Hyundai várhatóan még idén bemutatja új kisterepjáróját Brazíliában, amelynek prototípusai már az ország útjain bizonyítanak.

Korábban már sikerült egy álcázott példányt lefotózni a brazil autópályán, most azonban egykét tesztautó is feltűnt a brazíliai San Pedro környékén. Habár az autók szokásos álcázásukat viselték, sőt még a könnyűfém keréktárcsák logóit is leragasztották, az autók formavilága miatt azok hovatartozása egyértelmű.
  
A Hyundai kisautóinak (i20, HB20) padlólemezére építkező kisterepjáró külsőleg várhatóan nagyon hasonló lesz az Indiában már hatalmas sikereket elért Cretához és a belső térben sem számíthatunk jelentős változásokra. Így az autó bőrüléseivel, multifunkciós kormányával és egyéb opcióival inkább a prémiumkategória képviselője lesz Brazíliában is.  

Motorizáltság terén ugyanarra az etanollal is üzemelő 1,6-os 128 lóerős motorra számíthatunk, amit a HB20 modellekbe is szerelnek, de könnyen elképzelhető, hogy a helyi kisautóban hamarosan bemutatkozó 1,0 literes T-GDI benzinmotor erősebb, 125 lóerős változata is megjelenik majd a kínálatban, amivel a szívómotornál jobb rugalmasság és kedvezőbb fogyasztás érhető el. Várhatóan hatfokozatú kézi váltó mellett lesz szintén hatfokozatú automata is.      

Egyelőre bizonytalan, hogy az autó milyen forrásból érkezik majd a brazil piacra. nem kizárt a helyi összeszerelés, de az is elképzelhető, hogy a Creta abból a mexikói Kia üzemből kerül majd importálásra, ahol a gyártó korábbi bejelentése szerint a Forte és Rio mellett a Hyundai Accent következő generációja is készülni fog.  

A Hyundai brazil képviselete korábban már bejelentette a kisterepjáró érkezését, amelyet valószínűleg az idén novemberben megrendezésre kerülő São Paulói Autószalonon lepleznek majd le.

Forrás: estadao.com.br

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei