Hyundai részletek a Chrysler modelljén


A Fiat-Chrysler csoport elnöke is elismerte, hogy a Chrysler 200 modell egyes részleteit a Hyundai Sonata ihlette.

A Chrysler 200 két éve esett át jelentős átalakításon, amelynek eredménye nem aratott osztatlan sikert a médiában. Miután az amerikai Consumer Reports az autó tesztelése után nem adott teljes körű ajánlást, Sergio Marchionne érdekes interjút adott az Automotive Newsnak. A Fiat-Crysler csoport vezetője elismerte, hogy a 200 modell tervezői nem egészen megfelelő formai megoldást alkalmaztak a hátsó ajtóknál. Marchionne is elárulta, azok a tervezők követték el a hibát, akik úgy döntöttek, „másolják le a Hyundait, amely hasonló gonddal küzd.”


A Marchionne által említett tervezési probléma az, hogy a meredeken ereszkedő tetőoszlop miatt nehezen hozzáférhetőek a hátsó ülések. Ez volt az egyik legfontosabb ok, amely miatt Amerika legnagyobb független vizsgáló szervezete, a Consumer Repornem adta meg a teljes körű ajánlást.


Marchionne azzal folytatta, hogy formatervezői nem másolták le a Hyundai Sonata egészét, csupán azzal teljesen azonos megoldást alkalmaztak a hátsó ajtók körül. Ez az utasok számára nehezen elérhetővé teszi a hátsó üléseket, ami nagyon fontos tényező egy középkategóriás limuzin esetében. Ralph Gilles, az FCA formatervezési vezetője a Twitteren ismerte el, hogy a formatervező csapat a jó aerodinamikai együttható elérése érdekében túl messzire ment. Míg ugyanis az ötlet működött és a Chrysler 200 osztálya legjobb légellenállási tényezőjével büszkélkedhet, a kompromisszum a hátsó ajtók használatának problémájához vezetett.

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei