Álca nélkül a Hyundai Elantra Sport


Hamarosan érkezik a Hyundai Elantra sportváltozata, amely a korábbiaknál jóval agresszívabb megjelenése mellett egy vadonatúj színárnyalatot is kapott.

A Hyundai Motor hivatalosan még nem mutatta be az Elantra vadonatúj Sport változatát, amelynek első példányai már el is készültek Dél-Koreában, így meg is érkeztek az első felvételek, amelyeken mindenféle takaróelem nélkül látható az új modellváltozat.


Az új Sport kivitel az alapváltozatoknál agresszívabb megjelenését átalakított első-hátsó lökhárítók, , nagyobb felnik és hátul dupla kipufogóvégek hangsúlyozzák, de a legfeltűnőbb mégsem ez, hanem egy vadonatúj színárnyalat megjelenése. Az autót mindenképpen feltűnőbb jelenséggé tévő mustársárga fényezés nagyon hasonló a BMW-nél alkalmazott metál sárga színre, ám annál egy kicsit világosabb.


A korábban kétliteres szívómotorral árusított Elantra Sport modell az új generációnál átadja helyét egy 1,6-os turbófeltöltős T-GDI erőforrásnak, amely 200 lóerő körüli teljesítményével és a hozzá kapcsolt 7 fokozatú duplakuplungos automataváltóval már valóban sportos menettulajdonságokkal tudja felruházni az Elantrát. A sportosságot tovább hangsúlyozza a független hátsó kerékfelfüggesztés is, amely remélhetőleg más jövőbeli modellekben is bemutatkozik majd.


Az új Elantra Sport a hírek szerint még áprilisban bemutatkozik Dél-Koreában, míg Amerikában az év végén megrendezésre kerülő SEMA tuningshown fogják leleplezni. Arról egyelőre nem tudni semmit, hogy az autó Európában forgalomba kerül-e majd.

Forrás: thekoreancarblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei