Lingdong néven mutatták be a Hyundai Elantrát Kínában


A Hyundai Motor immár Kínában is bemutatta a Hyundai Elantra legújabb generációját, amellyel a gyártó szeretné fellendíteni megtorpanó eladásait a kínai piacon.  

A Hyundai Motor a Sanghaji kiállítási központban bemutatta és egyben megkezdte az Elantra vadonatúj generációjának értékesítését Kínában. A Kínában elsőként 2004-ben bevezetett Elantra márkanév a Hyundai egyik legfontosabb modelljévé vált a világ legnagyobb autópiacán. A típus értékesítési eredménye tavaly elérte a 3,38 millió darabot.  

„Terveink szerint megerősítjük középkategóriás kínálatunkat azért, hogy emeljük a márka profilját” – mondta Byung-ho Lee, a Beijing Hyundai vezetője.  


Az új Elantra Lingdong néven kerül forgalomba Kínában. Az autó formaterve és felszereltsége nagyrészt megegyezik a világpiacon is kapható hatodik generációs Elantrával, de a vállalat kínai mérnökei a helyi igényekhez igazították az autó paramétereit. A rossz minőségű kínai utak miatt az autó futóművét 10 milliméterrel megemelték, a légszennyezés miatt az autót egy légtisztító berendezéssel is ellátták. Az új autó multimédiás rendszere képes csatlakozni az okostelefonokon keresztül a kínai Baidu internetóriás CarLife platformjához.   


Az új modell háromféle motorral – egy 1,6-os hengerenkénti befecskendezéses (MPI), egy 1,6-os közvetlen befecskendezéses (GDI) és egy 1,4 literes, turbófeltöltős GDI motorral kerül értékesítésre.


A Hyundai Motor szándékai szerint évente mintegy 250 ezer új Elantra Lingdong modellt értékesítene Kínában, hozzátéve, hogy az autóval elsősorban a 20-as, 30-as éveiben járó ügyfeleket céloznak meg.  


Az új Elantra bemutatójára éppen akkor került sor, amikor a Hyundai Motor eladásai csökkenőben vannak Kínában. Az idei év első két hónapjában a márka eladásai tavalyról 27,6 százalékkal visszaestek. Piaci elemzők szerint a helyi vásárlók számára vonzó új modellek hiánya áll a zuhanó eladások hátterében.   

Forrás: yonhapnews.co.krkoreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei