Indiában tesztelik a Hyundai Elantra új változatát


A Hyundai bejelentette, hogy a középkategóriában erősít kínálatát a jövőben és ennek megfelelően már meg is kezdte az új Elantra tesztelését Indiában.

A Hyundai Motor indiai leányvállalata nemrég még a fejlettebb piacokról már kiszorult kisautókkal ért el hatalmas piaci sikereket (ld.: Atos, i10) , az idei Delhi Auto Expón viszont a vállalat bemutatta a vadonatúj Tucson hobbiterepjárót, amelyet követően azt is nyilvánosságra hozták, hogy az indiai piac bővülésével vállalat a középkategóriás prémiummodellek irányában szeretne bővíteni modellpalettáját.  


A fejlődés következő lépcsőfokaként még idén az Elantra vadonatúj változatát Indiában, amelynek tesztelését a nemrég megjelent kémfotók alapján már meg is kezdték. Habár az autót a szokásos vastag álcázás takarja, az első és hátsó lámpák alakja és az autó stílusa elárulja az autó hovatartozását.


A képek alapján az is megállapítható, hogy az indiai piacra érkező Elantra formailag nem tér el jelentősen a világpiac más részein már kapható változatoktól, így a helyi kivitel is 1 800 mm széles, 1 450 mm magas lesz. Az elődével megegyező méretű 2 700 mm-es tengelytáv továbbra is tágas utasteret jelent, ahol a magasabban felszerelt Elantrák érintőkijelzős multimédiás rendszert is kaphatnak.


Amikor az Elantra néhány éve ismét megjelent Indiában, szenzációnak számított az először csak itt bevezetett 1,6-os dízelmotor, amelyet később a modellfrissített koreai változat is megkapott. Az új Elantra esetében nem számíthatunk ilyen újdonságra, várhatóan a most gyártott változat 1,6-os benzines és dízelmotorját fogja megörökölni. Sebességváltók terén azonban a hétfokozatú duplakuplungos automata jelentheti az igazán nagy előrelépést, amely mellett megmarad a szériában kínált hatfokozatú manuális egység is.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei