Három Hyundai is a legnépszerűbbek között Németországban


A Hyundai Motor három olyan modellt is forgalmaz, amely március hónapban bekerült Németország tíz legnépszerűbb importautói közé.

A Német Autógyártók Szövetségének adatai szerint a Hyundai összesen 2 116 Tucson hobbiterepjárót értékesített az elmúlt hónapban Németországban, amellyel a harmadik helyen áll a Nissan Qashqai és a Fiat 500 mögött.  Az Európában 2015 második felében bevezetett Tucson a hobbiterepjárók növekvő népszerűsége miatt a márka húzómodelljének számít. A Tucson mögött az i10 1 526 darabbal az ötödik, míg a kilencedik helyen az i30 áll 1 470 eladott példánnyal.


„A német piac nagyon nehéz a külföldi gyártók számára, hiszen a helyi vállalatok 70 százalékos piaci részesedéssel rendelkeznek ott” – mondja a Hyundai Motor képviselője. „Éppen ezért jelentős eredmény, hogy a Hyundainak sikerült a legjobb tíz importautóból három helyet megszereznie.” A Hyundai Motor az elmúlt hónapban összesen 7 279 új autót értékesített Németországban, amely 11 százalékkal haladja meg az előző évi eredményét.


Dél-Koreában a Mercedes-Benz modelljei közül három típus került a tíz legnépszerűbb importmodell közé februárban, amelyeket a Volkswagen és a BMW 2-2 modellje követett.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei