A Hyundai rossz eredménye a beszállítókra is kihat


A Hyundai Motor elmúlt hat évének legalacsonyabb üzemi eredménye dominóhatást ért el Korea legnagyobb autóipari vállalatához tartozó leányvállalatoknál is. 

Iparági szakértők szerint a Hyundai Motorral szoros kapcsolatban lévő beszállítók nagyobb kockázatnak vannak kitéve az anyavállalat csalódást okozó éves eredménye után. Az éves üzleti jelentésük szerint a Hyundai Motor üzemi eredménye 18,3 százalékkal kisebb lett 2016 végére, mint egy évvel korábban.A 4,46 milliárd dolláros tavalyi eredmény jóval kisebb, mint a 2010-ben elért 6,8 milliárd dolláros eredmény, amikor az autógyártó megkezdte az átállást a nemzetközi pénzügyi sztenderdekre.

A Hyundai csoporthoz tartozó Mobis, Korea legnagyobb autóalkatrész-gyártója eközben egy százalékos üzemi eredménycsökkenést szenvedett el, miközben a haszonkulcs 0,5 százalékponttal 7,6 százalékra esett vissza.  

Soon-woo Kwon, az SK Securities elemzője elmondta, a kínai termékekkel folytatott árverseny eredményeként a Hyundai Mobis egyik legfőbb üzletágának tekinthető padlólemez moduljainak árrése 12,4 százalékkal esett vissza a múlt év során. 


Eközben a Hyundai Steel, amely autóipari acéllemezeket szállít a Hyundai Motor gyárainak, mintegy 1,3 százalékos operatív üzemi eredményt szenvedett el és a profitrátája is 0,4 százalékkal esett vissza. A Hyundai motorgyártó és beszállító partnere, a Hyundai Wia üzleti eredménye ennél jóval nagyobb mértékben, 47,6 százalékkal esett vissza.

"Itt az ideje, hogy a Hyundai Motor a kereslet és az eladások fellendítésére koncentráljon. Az idei évben a Hyundai készletei 2013. óta a legalacsonyabb szintre estek vissza" - mondta Kwon. 

Dél-Korea legnagyobb autógyártója az idei évben számos új modellt kíván bemutatni, köztük egy vadonatúj hobbiterepjárót és a Genesis kínálata is a G70-es modellel bővül. "Azon dolgozunk, hogy egy kisméretű hobbiterepjáró bemutatásával és más intézkedésekkel visszanyerjük értékesítési lendületünket. Minden tőlünk telhetőt megteszünk 2017-ben azért, hogy újra a helyes útra térjünk" - mondta Byung-chul Choi, a Hyundai Motor pénzügyi vezetője. 

Forrás:koreaherald.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei