Gyártásba kerülhet a Hyundai Creta platós változata


A Hyundai nemrég kezdte meg a Creta sorozatgyártását Brazíliában, jövőre pedig már a platós kisteherautó-változat is megérkezhet.

A Hyundai minden igyekezetével próbál a lehető legnagyobb piaci részesedést szerezni a fejlődő piacokon és ennek egyik legjobb eszköze a Creta kisterepjáró, amely legutóbb éppen Brazíliában került gyártásba, hogy olyan konkurensekkel vegye fel a harcot, mint a Ford EcoSport, vagy a Renault Duster. Így aztán nem meglepő, hogy hamarosan ugyanerre készülnek a platós kisteherautók szegmensében is.   

Brazil lapértesülések szerint a Hyundai Motor felső vezetése rábólintott a Creta kisterepjáróra épülő pick-up teherautó gyártására, amely legkorábban 2018-ban veheti kezdetét. Ez egyben azt is jelentené, hogy a Creta pick-up korábban érkezhetne, mint nagyobb testvére, a Santa Cruz.


Az új modellt minden bizonnyal a jövőre megrendezésre kerülő Sao Paulói Autószalonon kívánják bemutatni, így a fejlesztőknek még bőven van idejük arra, hogy a tavaly novemberben kiállított Creta STC tanulmány alapján elkészítsék a platós kisteherautó sorozatgyártású változatát. Így azt is biztosan állíthatjuk, hogy az új modell legkorábban 2019 első felében kerül majd a Hyundai brazil kereskedéseibe.   

A Hyundai Creta, illetve a Kia KX3 a két vállalat értékesítési növekményeinek közel 70 százalékát teszi ki. A két modell hatalmas piaci sikereket ér el a fejlődő térségekben. A platós változat a Creta meglévő padlólemezére épül majd és helyben, várhatóan Hyundai piracicabai üzemében készítik majd. Ugyan az erőforrásokról nincsenek hírek, de valószínűleg elsőkerék-hajtást és négyhengeres etanollal üzemelő benzinmotorokat kap majd az autó.   

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei