Hyundai gyár épül Pakisztánban


A Hyundai Motor megállapodást kötött a pakisztáni Nishat Mills vállalattal, amelynek értelmében hamarosan Hyundai személyautók és kisteherautók készülhetnek a közös vállalat összeszerelő üzemében. 

A többek között a Hyundai márkát forgalmazó Nishat Mills Pakisztán fővárosában, Karacsiban bejelentette, hogy közös vállalatot hoztak létre a koreai Hyundai Motorral, amelynek értelmében Hyundai típusú személyautók és egy tonnás kisteherautók készülhetnek a hamarosan felállított gyáregységben. A vállalat négy hónapon belül egy megvalósíthatósági tanulmányt készít el, amelynek alapján hozzák meg a gyár létesítéséhez szükséges döntéseket.   

"Ma egy közös szándéknyilatkozatot írtunk alá, amelyet követően felállítjuk a személy- és haszonjárművekre vonatkozó összeszerelési és értékesítési projektünket" - mondta Khalid Chauhan, a Nishat Mils főtitkára. 


A dél-koreai Hyundai ezzel a Renault és a Kia Motors után már a harmadik olyan vállalat, amely összeszerelő üzemet tervez létesíteni Pakisztánba, ahol Nawaz Sharif miniszterelnök nemrég meghirdetett programja szerint alacsonyabb adóterheket ígért a helyben termelő autógyártók számára. Az országban tavaly 19 százalékkal 180 ezer darab fölé emelkedtek az újautó-eladások, ami 2007. óta nem fordult elő.

"Hatalmas űr tátong az autóipari szektorban" - mondja Norez Abdullah, a Nishat Mills tanácsadója. "A japán autógyártók az elmúlt 20 év során nem nyújtottak megfelelő lehetőséget, így az emberek külföldi lehetőségek után kezdtek nézni."


Pakisztán autópiacát a japán gyártók uralják, élükön a Toyota, a Honda és a Suzuki vállalatok helyi egységeivel. A pakisztáni pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a Suzuki 460 millió dolláros beruházással már a második gyárát építi, amely 2018. végétől fog termelni.

A Nishat Mills Pakisztán legnagyobb textil exportőre, miközben a szintén a vállalatcsoporthoz tartozó MCB Bank piaci értéke szerint az ország másdik legnagyobb bankjának számít. 

Forrás: bloomberg.comnews18.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei