Kona néven érkezhet a Hyundai kisterepjárója


A Hyundai Motor azt fontolgatja, hogy Kona néven forgalmazza majd azt az új kompakt hobbiterepjáróját, amelyet legkorábban idén júniusban mutathatnak be Dél-Koreában.

Hawaii szigetének egyik részét emlegetik Kona néven, amely leginkább az ott termő kávéról híres. A Hyundai Motor hamarosan érkező kisterepjárójának gyári kódja OS és olyan modellekkel verseng majd a koreai piacon, mint a SsangYong Tivoli, a Renault Samsung QM3, illetve a Chevrolet Trax, amelyek főként a koreai fiatalok körében aratnak nagy sikereket. 


"Az új modellünkhöz a lehetséges jelöltek közül a Kona a legesélyesebb név" - mondta a Hyundai Motor szóvivője, aki azt is elmondta, egyelőre nem döntötték el, hogy a kisterepjáró más piacokon más elvevezést kap-e, vagy sem. "Ez az első koreai kisterepjáró, amit Koreában mutatnak be, de ugyanebben a szegmensben van egy másik stratégiai modellünk is a külföldi piacokon" - tette még hozzá.


A szóvivő nyilvánvalóan arra a kisterepjáró modellre gondolt, amelyet ix25 néven vezettek be Kínában, majd az indiai, az orosz, majd végül nemrég a brazil piacra is Creta néven mutattak be, amely a görög szigetvilág egyik legismertebb szigetének elnevezése. Arról egyelőre nincs szó, hogy ezt a nevet Koreán kívül is viseli majd az autó, ám árulkodó lehet, hogy a Hyundai Motor America már tavaly szeptemberben levédette ezt az elnevezést Észak-Amerikában.

Ez már nem az első eset lenne, amikor Korea legnagyobb autógyártója új modelljét egy földrajzi helyről nevezi el azért, hogy megelőzze a fantázianevek különböző nyelvterületeken és kultúrákban esetlegesen felmerülő félreértéseket. 


Példaként említhetnénk a Santa Fe modellt, amely a Hyundai Motor terepjáró-választékának zászlóshajója, de egyben Új-Mexikó állam fővárosának neve is.. Arizona állam Prima megyéjének egyik városától kölcsönözte a Hyundai a kompakt Tucson nevet, míg az Európában egyszerűen Coupe néven korábban forgalmazott Tiburon szintén egy kaliforniai városkától kölcsönözte nevét. Utóbbi spanyolul egyébként cápát is jelent.   

Forrás: pulsenews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei