Kínai Hyundai prototípusok a svéd télben


A Hyundai svédországi fejlesztőközpontjának közelében nemrég két különböző olyan álcázott limuzin is feltűnt, amelyek leginkább a kínai piacon jelenhetnek meg a közeljövőben. 

Két álcázott limuzin jelent meg nemrég a Hyundai csoport svédországi tesztközpontjának közelében, amelyek közül az egyiket nappali fényben, a másikat viszont csak az éjszaka leple alatt hoztak ki a fejlesztők a közútra azért, hogy menet közben is tudjanak az autók működéséről adatokat gyűjteni.Az autók formai megoldásait hatékonyan eltakarják ugyan a takaróelemek, azonban néhány részlet így is kikandikált a takarás mögül. 


A nappal elcsípett tesztautó egy hagyományos vonalvezetésű limuzinnak néz ki, amelyet a C oszlopba vágott harmadik oldalablakáról könnyedén meg lehet különböztetni az éjszakai prototípustól. A két modell a tető vonalvezetésében is eltér egymástól, hiszen az éjszakai tesztelésben részt vevő autó tetővonala sokkal jobban ível átra, így kupésabb a máiknál. 


A nappali fényben fotózott Hyundai prototípus pont a fentiek miatt az Elantra korábbi generációjából származtatott és nemrég bemutatott Celesta modell lehet,amelynek gyártása időközben már meg is kezdődött a Hyundai kínai üzemében. Éppen ezért furcsa, hogy most mégis álcázva tesztelik ezt a modellt, ám az is könnyen elképzelhető, hogy a Hyundainál máris a modell 1-2 év múlva bemutatkozó ráncfelvarrásán dolgoznak. 


Mindkét modell állítólag kizárólag a kínai piacra készül, amelyek közül az első Hyundaiként, míg a másik Kiaként fog megjelenni a világ legnagyobb autópiacán. Nem szokatlan, hogy a Hyundai tesztközpontjaiban olyan modelleket vizsgálnak, amelyek aztán nem az adott régióban kerülnek bemutatásra. A vállalat korábban ugyanitt már 2014. előtt is tesztre fogta a később ix25, illetve Creta néven bemutatott kisterepjáróját, de a Sonata is megjárta már a németországi Nürburgringet, a H350 pedig az amerikai Halál-völgyét is.  

Forrás: autoevolution.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei