Új vezető a Hyundai önvezető autóprogramjának élén


A Hyundai csoport felkérte egy korábban a General Motorsnál dolgozó kutatót, hogy vezesse az autógyártó autonóm önvezető járműveinek fejlesztéseit és ezzel gyorsítsa erőfeszítéseit ezen a gyorsan fejlődő technológiai területen.

A most 47 esztendős Jin-woo Lee korábban több mint egy évtizedig vezette a General Motors autonóm járműtechnológiai fejlesztéseit, mostantól pedig a Hyundai csoport által újonnan felállított Intelligens Biztonsági Technológiai Központját vezeti majd.  

„Az új központ nemcsak a már meglévő Fejlett Vezetőtámogató Rendszerek (ADAS) technológiáját fejleszti tovább, de emellett kutatásokat is végeznek a mesterséges intelligenciához kapcsolódó önvezető járműtechnológiákkal azért, hogy ezeket később kereskedelmi forgalomba tudják majd hozni” – mondta a Hyundai Motor képviselője.  


A Hyundai és a Kia autómárkákat tömörítő, jelenleg a világ ötödik legnagyobb autógyártóját jelentő Hyundai csoport célja, hogy 2020-ra magas szinten automatizált, míg 2030-ra teljesen automatán működő járműveket hozzon forgalomba. Ennek ellenére a szakértők szerint a Hyundainak a jelenleginél jóval többet kell tennie ahhoz, hogy a lépést tudjon tartani riválisaival az önvezető járművek technológiájában.

„Egyetlen embert elhozni nem elég. A Hyundainak más vállalatokkal kellene szövetségre lépnie, amelynek segítségével lefednék a pénzügyi kockázatokat egy olyan időszakban, amikor profitjuk csökken” – mondja Hang-koo Lee, a Koreai Ipari Gazdasági és Kereskedelmi intézet elemzője. „Ez azonban elkötelezettséget kíván a vezetés részéről.”

Forrás: reuters.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei