Hivatalosan is bemutatkozott az új Hyundai Grand i10 Indiában


Az európai változatot követve a 2013-ban Indiában bemutatott Hyundai Grand i10 is modellfrissítésen esett át, amelynek során egy vadonatúj dízelmotort is kapott. 

A Hyundai Grnad i10 a 2017-es modellfrissítésnek köszönhetően külsőleg csupán néhány részletmegoldásában tér el az eddig kapható változattól. A megújult modell megkapta a Hyundai új márkaidentitását jelképező kaszkád, ívelt hatszögletű hűtőmaszkot, amelyekhez új első és hátsó lökhárítókat terveztek, elöl pedig a ködlámpák mellett LED nappali menetfényeket alakítottak ki. 


Belül a legfeltűnőbb újdonság, hogy az európai kivitellel összhangban immár az indiai változatban is elérhetővé vált a 7 colos érintőkijelzős multimédiás rendszer, amelyben Apple CarPlay, Android Auto és MirrorLink alkalmazások segítik az okotelefonos összeköttetést. Ezentúl a Grand i10-hez is rendelhető automata klímaberendezés és hűthető kesztyűtartó. A biztonságról dupla első légzsákok, blokkolásgátló, tolatóradar és tolatókamera gondoskodik.  


Szokatlan módon a Hyundai úgy döntött, hogy a modellfrissítés során átalakítja a Grand i10 motorpalettáját is. Az 1,2 literes, 83 lóerős és 114 Nm maximális nyomatékú benzines erőforrás mellől kidobták az eddigi 1,1 literes CRDi dízelt és helyette egy szintén 1,2-es, háromhengeres dízelmotort mutattak be, amely 74 lóerő mellett 2 250-es fordulatnál 190 Nm nyomatékot képes előállítani. Amíg a benzineshez az ötfokozatú kézi váltó mellett egy négyfokozatú automatát is lehet rendelni, a dízel kizárólag ötfokozatú kézi váltóval rendelhető.  


"A Grand i10 egy fenomenális termék" - mondta Y. K. Koo, a Hyundai Motor India Limited vezetője. "Ez a modell az egész világon elnyerte a vásárlók szívét és a HMIL sikertörténetének meghatározójává vált. Több mint 550 ezer Indiában gyártott Grand i10-et értékesítettünk Indiában, és a világ más tájain, ami jelzi a márka iránti vonzalmat. Az új 2017-es Grand i10 a Modern Prémium Hyundai élményével új mércét teremt a szegmensben.


Forrás: team-bhp.comhyundai.com/in

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei