Megkezdődött az új Hyundai Solaris sorozatgyártása


A Hyundai Motor Manufacturing Russia szentpétervári összeszerelő üzemében hosszas előkészületet követően legördült az új generációs Solaris első szériagyártású példánya.

Csupán néhány nappal a hivatalos bemutatót követően a Hyundai Motor oroszországi leányvállalata megkezdte a második generációs Solaris modell összeszerelését. Az új típus bevezetését hosszas előkészítő folyamat előzte, meg, amely nemcsak a termelést, de a jármű oroszországi viszonyokhoz igazítását is magában foglalta. 

Az új Hyundai Solaris fejlesztése 2014-ben kezdődött Koreában, a fejlesztőcsapat vezetője a Hyundai csoport fő formatervezője, Peter Schreyer volt. Az első prototípusok 2015 végére készültek el, amelyek tartósságát az orosz Ladoga tó körüli nyilvános utakon vizsgálták.   


2016-ban aztán megkezdődött a Hyundai Motor Manufacturing Russia szentpétervári üzemének felkészítése az új modell fogadására, amelynek keretében modernizálták a termelő berendezéseket és új hardvereket telepítettek. A hegesztőüzembe például 50 további hegesztőrobotot állítottak üzembe, amelyekkel együtt a teljes robotállomány 230 darabra növekedett és ezzel az ország egyik legmodernebb és leghatékonyabb autógyárává vált. Ezzel párhuzamosan a dolgozók számára helyben és Koreában is megkezdődött az új típus megismertetése és összeszerelésének betanítása, amelynek keretén belül 2016-ban több mint 150 dolgozó utazhatott el Dél-Koreába.     

Az új Hyundai Solaris előszériás gyártása 2016 augusztusában vette kezdetét Szentpéterváron. Az elmúlt hat hónap során feltárták az autó összeszerelésének minden lehetséges hibaforrását, egészen az acéltekercsektől a legapróbb összeszerelési munkafázisokig, amelyben a beszállítók is részt vettek.    


A szériagyártás elindításának időpontjáig a Solaris prototípusai már több mint egymillió kilométert tettek meg az orosz utakon, ahol különböző időjárási és útviszonyok között, pl. Szocsi magaslati levegőjén, Murmanszk sarkvidéki zord körülményei között, illetve a tesztközpont laboratóriumaiban is vizsgálták az autó tűrőképességét.Az új modellek hosszú távú tesztjei a legjobb lehetőséget kínálják arra, hogy a fejlesztők az autót valóban Oroszország bonyolult közlekedési és időjárási körülményeihez igazíthassák.      

Az első szériamodellek hamarosan megérkeznek a Hyundai oroszországi márkakereskedéseihez. az orosz autópiac elsőbbséget élvez a Hyundai szentpétervári üzemének termelésében, ám az új Solaris néhány hónapon belül megjelenhet a környező országokban is. 

Forrás: hyundai.ru

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei