Négyezer autót ad a Hyundai a téli olimpiára


A Hyundai Motor a Dél-Koreában jövőre megrendezésre kerülő téli olimpia hivatalos támogatójaként  több mint négyezer autót kíván biztosítani, amely mellett a vállalat Korea nemzeti bobcsapatát is támogatja. 

A világ egyik legnagyobb téli rendezvényének első számú autós támogatójaként a Hyundai Motor nemrég bejelentette, hogy 4 100 vadonatúj Hyundai modellel támogatja a vállalat hazájában, Dél-Koreában megrendezésre kerülő téli olimpiát és a hozzá kapcsolódó paralimpiát. "Nagy megtiszteltetés, hogy a Hyundai Motor Group részt vehet a világ polgárainak téli fesztiválján" - mondta Jin-baeng Chung, a Hyundai Motor elnöke 2015 júliusában, a támogatásról szóló megállapodás ünnepélyes aláírásakor. "Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy segítsük a rendezvény sikerességét."

Akkor a 2018-as téli olimpiát és paralimpiát rendező szervezőbizottság üdvözölte a Hyundai Motor döntését. "Ez a lépés hatalmas segítséget jelent a rendezvény gördülékeny lebonyolításában. Ezt igen nagyra értékeljük" - emelték ki akkor. A szervezőknek a Hyundai Motor Group mellett többek között olyan más koreai nagyvállalatokat is sikerült megnyerniük, mint a Samsung, és a Korean Air. 

Nem ez az első olyan eset, amikor a világ ötödik legnagyobb autógyártójaként a Hyundai csoport szponzorként világversenyeken vesz részt. A Hyundai Motor már a 2000-es évek elejétől a FIFA Európa- és Világbajnokságok fő támogatója, amely mellett 2012-ben részt vettek a Yeosu Expón, a 2014-es Incheon Ázsiai Játékok és a 2015-ös Nyári Univerziádé megrendezésében is.  


A téli olimpiához nyújtott támogatásuktól függetlenül a Hyundai csoport 2014 szeptembere óta a koreai bobcsapatot is támogatja. Ennek keretében a vállalat autóipari technológiáját felhasználva a koreai Namyang fejlesztőközpontban egy nagy teljesítményre alkalmas szánkót alkottak meg, amit tavaly októberben be is mutattak. 

A Hyundai Motor képviselője szerint az új szánkó egyedi futóművet és burkolatot kapott, amelyek segítségével a csapat gyorsabban veheti be a kanyarokat és minimalizálhatják a légellenállást is, amelynek révén sebességük is megnövekedhet. "A Hyundai Motor segítsége nagyban hozzájárult csapatunk teljesítményéhez" - mondta Lee Yong, a nemzeti csapat vezetőedzője. "A csapat mindent megtesz azért, hogy olimpiai érmet szerezzen a jövő évi versenyen."

A játékok ideje alatt a Hyundai Motor Group egy olyan hidrogénnel üzemelő buszt működtet majd, amelynek üzemanyagcellás technológiájával a vállalat bemutatja a környezetbarát járművek terén elért eredményeit, de emellett itt lesz látható majd az üzemanyagcellás járműtechnológiával felszerelt modelljének legújabb generációja is, amelynek hatótávja a várakozások szerint akár 800 kilométer is lehet.  

Forrás: koreatimes.co.kr

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei