Sarkkörön tesztelik az új Hyundai Sonatát


Hamarosan bemutatják a Hyundai Sonata frissített változatát, az új modell utolsó tesztpéldányainak fagytűrő képességeit a vállalat svédországi tesztbázisán végzik.  

A Hyundai nehéz időket él át, főként igaz ez Amerikára, ahol a vezetőség az eladások nem megfelelő alakulása miatt nemrég menesztette az amerikai részleg vezetőjét, Dave Zuchowskit. Az amerikai piac újra a kisebb és nagyobb hobbiterepjárók felé mozdult el, egyre kevesebben vesznek lépcsős hátú limuzinokat. Ebben a helyzetben érkezik hamarosan a szebb napokat is megélt korábbi sláger, a Sonata frissítése, amely így kritikus lehet a koreai vállalatés annak amerikai szervezete számára. 


A sarkkörön most elcsípett prototípus szokatlanul egyértelmű hovatartozásaént meg sem próbálták elrejteni a Hyundai emblémát, minden mást azonban vastag álca véd a kíváncsi tekintetek elől. Ennek ellenére az is jól látható, hogy a megújult Sonata az új i30-éhoz hasonlóan függőleges LED nappali menetfényeket kapott. Az embléma valószínűleg azért nincs letakarva, mivel mögötte kapott helyet az akár állóra fékezésre is képes távolságtartó sebességszabályzó érzékelője, amely mostantól szériában jár majd az autóhoz.  


A többi részletmegoldás egy szokásos ráncfelvarrás összes elemét tartalmazza. Új betéteket kaptak a fényszórók, amelyekben várhatóan LED-ek világítanak majd, a hátsó lámpát is újratervezik és belül vízszintes Y motívumot kap majd. Emellett új színek és átrajzolt könnyűfém keréktárcsák dobják majd fel az autó megjelenését.  


A motorok terén azonban nem várható lényeges módosítás, csupán a szokásos finomítás. Amerikába marad a 2,4 literes 185 lóerős szívóbenzines belépőnek, míg azt Eco változatban továbbra is elérhető lesz az 1,4 literes T-GDI 140 lóerős változata. Emellett várhatóan a korábbiakhoz hasonlóan eltérő front és hátsó kiképzéssel lesz kapható a 2,0 literes Turbo változat is. 


Amíg pedig a Honda árulja az Accord hibridjét, addig a Hyundai is így tesz a Sonata Hybrid és Plug-in Hybrid változatával, amelyek a Sonata frissítését követően szintén megújult karosszériával és tartalommal mutatkoznak majd be. 

Forrás: autoevolution.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei