Kanadában tartotta világpremierjét az új Hyundai Accent


A Kanadai Nemzetközi Autókiállításon most első alkalommal fordult elő, hogy egy autógyártó itt mutatja be új modelljét a világnak. Most azonban ez is megtörtént, hiszen a Hyundai itt tartotta a vadonatúj Hyundai Accent világpremierjét.  

A Hyundai közleménye szerint a kontinensre várhatóan 2017 harmadik negyedévében érkező vadonatúj, immár ötödik nemzedékébe lépett Accent modell elődjénél nagyobb, tágasabb, jobban megy, ráadásul olyan, kategóriájában vezető biztonsági felszerelésekkel rendelkezik, mint az autonóm vészfékrendszer.  


Méretét tekintve a 2018-as Accent szélesebb és hosszabb is, mint a most leváltásra kerülő generáció, amelynél az új tengelytávolságban is növekedett, miközben magassága az aerodinamika és az elegancia miatt csökkent. Nem meglepő módon az előbbiek hatására a belső tér is megnőtt és ez nemcsak az utastérre, de a csomagtér méretére is igaz. A kidolgozás sokat javult, ráadásul a beltér stílusán a vörös cérnával varrt szövetkárpitok és bőr kormánykerék is sokat emel.


Az új Accent ugyanazt az 1,6-os, négyhengeres benzinmotort kapta, mint elődje, amelyhez hatfokozatú manuális, vagy szintén hatfokozatú automata váltómű kapcsolható, ám a Hyundai szerint hiába vették vissza a korábban 137 lóerős teljesítményt 132 lóerősre, az Accent gyorsulása és rugalmassága sokat javult az elődhöz képest.


Az amerikai kiskompakt osztályban elsőként az új Hyundai Accent kínál autonóm vészfékrendszert. Ez a technológia a korábbiakhoz hasonlóan a luxuskategóriából szivárgott egyre lejjebb és az autó első radarját használva figyelmezteti a vezetőt az autó előtt kialakult vészhelyzetre. Ha a sofőr ezt követően nem reagál időben, a jármű automatikusan működésbe hozza a fékeket azért, hogy elkerülje a balesetet, vagy legalább csökkentse annak mértékét.  


Ezen túlmenően a Hyundai Accent magasabb felszereltségű változataiban öt- vagy hétcolos színes TFT LCD érintőkijelző kaphat helyet, utóbbiban akár Apple CarPlay vagy Android Auto alkalmazással felszerelt navigációs rendszerrel. További újdonság a kulcsnélküli rendszer, a dinamikus segédvonalakkal felszerelt tolatókamera is.   


Egyelőre a Hyundai Accent négyajtós limuzinváltozatát mutatták be, ám a korábbiakhoz hasonlóan ebből a generációból is készül ötajtós változat, amelyet előreláthatólag 2017 utolsó negyedévében mutatnak majd be. És még hátra van na koreai piac is, ahol várhatóan a fentiekhez nagyon hasonló, de szélesebb motorválasztékkal rendelkező Accent mutatkozhat be. 


Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei