Befagyasztják a Hyundai vezetők fizetését


A Hyundai csoport arra készül, hogy a pénzügyi nehézségek áthidalására évek óta most először befagyasztják a vállalatcsoport vezetőinek jövedelmét.

A válság kitörése, azaz 2009 óta most először fordul elő, hogy a Hyundai csoport legfontosabb vezetőinek fizetését befagyasztják. "A vállalat máris sürgősségi intézkedéseket tett annak érdekében, hogy túljuthassanak számos nehézségen, mint amilyen a gazdasági visszaesés, a lassuló eladások és az üzemi eredmény csökkenése, miközben a vezetők önkéntesen felajánlották, hogy fizetésüket 10 százalékkal csökkentsék" - közölte a csoport a vállalatok dolgozóinak küldött e-mailben.  

"Mégis, további intézkedésekre is sürgősen szükség van ahhoz, hogy túléljük ezt a válságot" - folytatódik az üzenet, majd azzal zárják, hogy nem maradt más megoldás, mint egyes dolgozók munkabérének befagyasztása. Ez az intézkedés elsősorban a Hyundai és a Kia vállalatok vezető tisztségviselőit érintik az osztályvezetőktől felfelé. 


A csoport nem közölte, pontosan hány főt érint ez az intézkedés, azt azonban igen, hogy a lépés a csoport más leányvállalataira is érvényes lesz, köztük van Korea legnagyobb autóalkatrész-gyártója, a Hyundai Mobis is. A csoportnál összesen közel 35 ezer igazgatói posztot betöltő személy dolgozik a Hyundai 51 különböző leányvállalatainak vezetői szintjein. Nem érinti viszont ez a megszorítás a gyárakban dogozó munkásokat. 

"A globális autóiparnak számos nehézséggel kell idén szembenéznie, mivel az előrejelezések szerint az éves növekedés 1 százalék alatti sávban mozoghat" - mondta a Hyundai Motor egyik képviselője.  

A csoport összesített eladási tervei szerint idén 8,25 millió új autót kíván értékesíteni a világpiacon, amely 4,7 százalékkal magasabb, mint a 2016-ban elért 7,88 millió jármű.

Forrás: yonhapnews.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei