Tavasszal érkezik a megújult Hyundai Sonata


A Hyundai Motor tervei szerint a lehető leghamarabb, várhatóan jövő hónapban mutatja be a Sonata frissített változatát, amellyel elsősorban a hazai keresletet próbálják fellendíteni. 

A legfrissebb hírek szerint a dél-koreai Hyundai Motor márciusban mutatja be középkategóriás Sonata limuzinjának legújabb változatát, amelynek formatervét jelentősen átdolgozták, amelynek keretében az új modell megkapja a korábban már bemutatott modellek ívelt vonalú kaszkád hűtőmaszkját is. Az átalakítás érinti az autó biztonsági felszereltségét is, amely mindazokat a tételeket tartalmazza majd, ami eddig felsőbb kategóriákban volt megszokott. 


Az új Sonatából a Hyundai Motor első idén bemutatott autója lesz. "Az új modellfrissített Sonatát várhatóan márciusban vagy áprilisban mutatjuk be" - mondta egy neve elhallgatását kérő Hyundai tisztviselő  aki annyit még hozzátett, hogy az új modell nem jelent új generációt az 1985. óta létező modell történetében, újításai azonban jelentősen túlmutatnak egy szokványos ráncfelvarráson


A Hyundai Motor korábban nyilvánosságra hozta, hogy a Kia Motors leányvállalatával közösen idén összesen tíz új modellt kívánnak bemutatni. Az intenzív piacra vezetések hátterében a Hyundai hazai piacon tavaly elszenvedett 7,8 százalékos értékesítési zuhanása állhat. Az autógyártó globálisan tavaly 2,1 százalékkal kevesebb,  összesen 4,86 millió új autót tudott értékesíteni. 


A Hyundai Sonata modellből tavaly 82 203 autó kelt el Koreában,  ami 24,2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. Ráadásul a Sonatának nem sikerült tavaly megszereznie a kategória legnépszerűbb modelljének járó címet sem. A tavalyi év második felében a Renault-Samsung SM6 modelljéből fogyott a legtöbb, 31 834 darab. Ezt 30 364 példánnyal szorosan követte a Chevrolet Malibu, a Hyundai a Sonata csupán 23 751 darabos eladásával pedig csak a harmadik helyet tudta megszerezni.

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei