Így változik az új Hyundai Sonata


A Hyundai Motor nyilvánosságra hozta a frissített Sonata modelljéről készült első látványterveit, amely várhatóan március elején mutatkozhat be a nagyközönségnek.

A Hyundai a Sonata legújabb változatának bemutatását a vállalat néhány hónappal később tervezte, ám ezt előrébb hozták, miután nyilvánosságra került, hogy az elmúlt időszakban a Koreában addig piacvezető Sonata modellt riválisai (Renault-Samsung SM6, Chevrolet Malibu) megelőzték.


A nyilvánosságra hozott két előzetes rajz alapján a Hyundai tervezői a Sonata eddigi átlagos megjelenését a szokásosnál nagyobb mértékben, drámai módon változatták meg, így az autó jóval sportosabb karaktert kapott, miközben a gyártó szerint a forma továbbra is a kiegyensúlyozott megjelenést és tágas méreteket hangsúlyozza.


Az új Sonatában is megjelent a hatszögletű kaszkád, vagy vízesés hűtőmaszk, amelyet az autógyártó összes új modellje viselni fog, amely mellett egy hatalmasra nőtt Hyundai emblémát illesztettek a hűtőmaszk középpontjára. Amíg a korábbi változat hűtőmaszkja az első lökhárítónál véget ért, addig az új már betölti az autó teljes frontrészét és lenyúlik egészen a teljesen átdolgozott, majdnem teljesen függőleges kialakítású LED menetfényekig. A kialakítás a krómozott betétekkel és az átrajzolt fényszórókkal válik teljessé. A hátsó kialakítás szintén teljesen újat mutat azzal, hogy teljesen újrarajzolt lámpatesteket és lökhárítókat illesztettek a korábbi karosszériára.


A vállalat a korábbiakhoz hasonlóan kétféle változatban mutatja be az új Hyundai Sonatát, így az alapváltozatok mellett lesz Turbo kivitel is, amely még inkább sportos megjelenést kapott. A hagyományos változatok hűtőrácsának vízszintes pálcái helyett itt méhsejtmintázatot kapott a hűtőmaszk, amelyek mellett teljesen függőlegesbe fordultak a LED menetfények.


Habár a ráncfelvarrás általában nem jelent nagyobb formai átalakulást, a Sonata esetében szinte teljesen átalakul az autó megjelenése, amely mellett az autóba természetesen beköltöznek a Hyundai legújabb technológiai és multimédiás eszközei is. „Az új Sonata intuitív és dinamikus vonalvezetést kapott, amely azáltal, hogy erősíti a sportlimuzin érzetét, úgy hisszük, több figyelmet kap a 20-as, 30-as éveikben járó fiatalabb ügyfeleinktől” – mondta a Hyundai egyik képviselője.   


Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei