Új dízelmotort kap a Hyundai Grand i10


A legújabb hírek szerint a Hyundai Motor indiai leányvállalata egy nagyobb és erősebb dízelmotorral kívánja felszerelni a Grand i10 frissített változatát. 

A Hyundai i10 európai változatával ellentétben a kisautó indiai Grand i10 változatát az 1,2-es benzinmotor mellett az elődből származó 1,1 literes, háromhengeres dízelmotorral is gyártják. Ezt a motort azonban hamarosan nyugdíjazzák, helyére pedig egy új fejlesztésű 1,2-es CRDi egység kerülhet. 


Bennfentes források szerint az új kisdízel megőrzi háromhengeres konstrukcióját,  amely a hengerűrtartalom növekedésével együtt a jelenlegi 70 lóerőnél és 160 Nm nyomatéknál várhatóan kicsit többre lesz képes. Ezek alapján az új motor nagyjából egy szinten lesz a mostani Swift hasonló motorjával, amely 74 lóerő és 190 Nm leadására képes. A hajózási adatok szerint a Hyundai Motor tavaly egyetlen 1,2 literes erőforrással ellátott Grand i10 modellt importált Dél-Koreából Indiába. A manuális váltóval szerelt autó rendeltetési helye szerint az a koreai vállalat indiai fejlesztőközpontja részére érkezett, ami megalapozza a híreket.




Az új dízelmotor mellett a kereskedésekben készült kémfotók tanúbizonysága szerint a Grand i10 a ráncfelvarrás eredményeként némi külső kozmetikázást is kap, ám az Európában már elérhető frissített változattal ellentétben nem visel majd kör alakú LED menetfényeket. Ehelyett a korábbi formavilághoz hasonló egyenes vonalú LED fényt visel majd a ködlámpák körül. További lényeges változás, hogy a formavilág megújításának részeként az új Grand i10 is megkapta a kaszkád, vízesés hűtőmaszkot is, hátul pedig újak a lökhárítók és az azokban helyet kapott kör alakú fényvisszaverők. 


Belül a szokásos új, jobb minőségű anyagok felhasználása mellett az indiai változat többféle érintőkijelzős médiaközpontot is kap. A képeken elcsípett autóban valószínűleg egy 5 colos kijelző kapott helyet, amely a szokásos rádió és telefonvezérlésen túl tolatókamerát is magában foglalhat. Az i10 indiai változata természetesen megkapja az európai piacon is bevezetett, 7 colos kijelzővel ellátott multimédiás, érintőkijelzővel rendelkező navigációs rendszert, amely tovább emeli az autó presztízsét az ottani prémium kisautók körében. 

Forrás: team-bhp.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei