Elhalasztották a Hyundai Sonata PHEV bemutatását Kínában


A Hyundai Motor kínai leányvállalata csaknem egy évvel elhalasztotta a Sonata konnektorról tölthető hibridváltozatának bevezetését, miután az LG Chem akkubeszállító nem kapott kormányzati támogatást.

A Beijing-Hyundai közös vállalat 2017 áprilisa helyett csak 2018 februárjában tudja bemutatni a Hyundai Sonata konnektorról tölthető változatát. A bevezetés elhalasztására azért került sor, mert az autó akkumulátorait készítő koreai LG Chem nem kapta meg a szükséges kormányzati támogatást.

Ezzel a Hyundai Motor nehéz helyzetbe került, hiszen tervei szerint nagyobb jelenlétre törekedne a rohamosan növekvő kínai elektromos járművek piacán. Iparági források szerint a probléma áthidalására az a döntés született, hogy a Sonata PHEV akkumulátorait az LG Chem helyett a kínai Amperex vállalat készíti majd.  


Emiatt azonban az idén áprilisra tervezett bemutatót 10 hónappal el kellett halasztani, mivel az új beszállító más formájú akkumulátorai miatt át kell tervezni az autó bizonyos részegységeit, ami a tesztelési folyamattal együtt nagyjából egy évig tart majd.    

Kína elektromos-autó piaca robbanásszerűen fejlődik, hiszen amíg 2014-ben még csak 80 ezer ilyen járművet értékesítettek, addig 2015-ben 330, 2016-ban pedig már 470 ezer darabot. A szakértők szerint idén még ennél is több, nagyjából 670 ezer új elektromos autó kelhet el Kínában.  

Forrás:english.hankyung.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei