Februárban érkezik a Hyundai Ioniq konnektoros hibridje


A Hyundai Motor több új modell bevezetését tervezi az év első felében, amelyek közül elsőként a Hyundai Ioniq plug-in hibrid változata nyitja a sort. 

A Hyundai Motor zuhanó hazai piaci részesedésének megállítása érdekében számos új modell bevezetésére készül idén. A vállalat már ebben a hónapban be kívánja mutatni az Ioniq plug-in hibrid változatát, amelyet márciusban követ a megújult Sonata, májusban érkezik a vadonatúj kisterepjáró, míg júliusban a Genesis középkategóriás G70 limuzinja érkezik. 


Korea legnagyobb autógyártója februárban végre teljessé teszi a környezetbarát Ioniq modelljének típuspalettáját azzal, hogy februárban bemutatja a modell konnektorról is tölthető hibrid változat is. A sort az Ioniq hagyományos hibridváltozata nyitotta 2016. januárjában, amelyet júniusban a tisztán elektromos Electric változat követett. Ugyan az Ioniq bemutatóin, így pl. tavaly Genfben is látható volt a plug-in változat, a végleges változat csak most készült el. 


A Hyundai Motor eddig csak érintőleges adatokat közölt az Ioniq plug-in hibrid változatáról, így várhatóan a bemutató kapcsán megismerhetjük a modell végleges specifikációját is. Az már biztos, hogy a Plug-in hibrid változatban már szériában LED fényszórók kerülnek beépítésre, ahogyan a hagyományos hibridek 1,56 kWh-ásával szemben a plug-in akkuk 8,9 kWh-s kapacitása sem változik. Egyelőre azt nem bizonyos, hogy ezzel az akkupakkal hány kilométeres tiszta hatótávra számíthatunk, de az előzetes becslések szerint ennek értéke valahol 50 km körül várható.     

Forrás: english.hankyung.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei