A Kona mellé még két hobbiterepjárót tervez a Hyundai


A Hyundai a frissen bemutatott Kona terepjáróra épülő új elektromos autója mellett egy kisebb és egy nagyobb új crossover modellt mutat be 2020-ig

A Hyundai tovább kívánja bővíteni hobbiterepjáró-kínálatát, amelynek részeként a most bemutatott Kona kisterepjáróra épülő elektromos modell, valamint két további crossover bevezetését tervezik. Ez három modell abból a 30 vadonatúj Hyundai típusból és modellváltozatból, amelyet a koreai vállalat 2021-ig tervez bevezetni és amellyel  az első számú ázsiai autógyártóvá kíván válni Európában. 

A formájából és méretéből adódóan egyértelműen a Nissan Juke riválisának tekintett Hyundai Kona koreai premierjén Eui-sun Chung, a vállalat alelnöke elmondta, hogy a Hyundai egy új, a Konánál is kisebb crossover bevezetését tervezi 2020-ig, míg egy Tucsonnál és a Santa Fénél is nagyobb hobbiterepjáró ezt követően teszi teljessé a Hyundai jelenleg öttagú terepjáró-kínálatát.  


„Elemeztük ügyfeleink igényeit és a SUV szegmens telítődni látszik” – mondja Chung. „Úgy gondoljuk, hogy a B szegmensben (ahová a Juke és a Kona is tartozik) van még elég tér a potenciális növekedésre. A fiatal vezetők kicsi, de kemény és erős autókat keresnek. Terveink szerint 2020-ra egy A szegmensbe tartozó crossovert fejlesztünk ki, ami még kisebb, mint a Kona, így lefedhetjük a teljes hobbiterepjáró-kínálatot az A-tól egésze az E szegmensig, vagyis egy E kategóriás nagyterepjárót is bemutatunk majd, ami még a Santa Fénél is nagyobb. Teljes terepjáró-kínálatot kívánunk nyújtani ügyfeleink számára.”

Az A szegmensbe tartozó bébi crossoverek elsősorban fejlődő országokban, pl. Indiában népszerűek és a Hyundai képviselői szerint remélik, hogy  új modelljük az első autójukat vásárlók számára is vonzó ajánlat lesz. A nagyobb, E szegmens Hyundai terepjáróját viszont egészen más, fejlett piacokra szánják, mint pl. Észak-Amerika.    


Chung beszélt arról is, hogy a Kona elektromos változatát a háromféle elektromos hajtáslánccal rendelhető Ioniqhoz hasonlóan a vállalat alternatív meghajtású járműfejlesztési programjával összhangban készítették el. „Az új Kona EV változatát jövő évben fogjuk bemutatni” – mondta Chung.  „ A jövőben figyelmünket még inkább az olyan környezetbarát autókra fordítjuk, mint az elektromos és üzemanyagcellás modellek.” A fentiek alapján könnyen elképzelhető, hogy a Kona a jövőben a hagyományos és tisztán elektromos meghajtás mellett akár hibrid, illetve plug-in hibrid hajtásláncot is kaphat. 

A vállalat képviselői azt is elárulták, hogy a Kona EV várhatóan a jövő év első felében, még a tavaszi hónapokban mutatkozhat be.  A képviselők most hivatalosan is megerősítették, hogy a fejlesztés célja, hogy az autó hatótávja elérje a 390-400 valós kilométert, ami a jelenlegi kínálatban az Oepl Ampera-e-t is beleértve a legjobbnak számít.

Forrás: autocar.co.uk

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei