Tiéd a világ. Te irányítasz – Bemutatkozott a vadonatúj Hyundai Kona


(Sajtóközlemény) A vadonatúj Kona a Hyundai SUV megbízhatóságára épít, a márka iránti érdeklődés fokozásának és új vásárlók elérésének haladó szellemű megközelítésével, valamint annak a célnak a fenntartásával, hogy 2021-ig első helyre kerüljön Európában az ázsiai gépkocsigyártók között.

A Santa Fe 2001-es elindítása óta a Hyundai Motor több mint 1.4 millió SUV modellt értékesített Európában, és ezzel a SUV szegmens meghatározó márkájává vált. A Hyundai legnépszerűbb SUV modellje Európában a Tucson, 2015-ban került a kereskedésekbe – azóta több mint 200 ezer járművet értékesítettek. A B-szegmens SUV új modelljével most a Hyundai SUV családja négy tagúra bővül a Grand Santa Fe, a Santa Fe és a Tucson után. A vadonatúj Kona igazi SUV modell, merész és jövőt idéző formatervvel, prémium jellemzőkkel, hálózati kapcsolódással és a legújabb biztonsági technológiákkal. A modern városi ügyfelek életmódját tükrözi és magabiztosan képviseli vezetője kijelentését: Ön vezeti, ön határozza meg. A vadonatúj Hyundai Kona fontos mérföldkő a márka számára, mellyel 2021-ig az első helyre akar kerülni Európában az ázsiai gépkocsigyártók között, 30 új modell és modellvariáns bevezetésével.


“A vadonatúj Kona nem csupán egy új autó a Hyundai által alapított SUV-kategórián belül - fontos mérföldkő számunkra, mellyel 2021-ig az első helyre akarunk kerülni Európában az ázsiai gépkocsigyártók között” - nyilatkozta Thomas A. Schmid, a Hyundai Motor Europe ügyvezető igazgatója. “Igazi SUV-génjeivel, jövőt idéző formatervével és prémium funkcióival a Kona a modern ügyfelek életmódját tükrözi, növeli a márka vonzerejét és új ügyfeleket vonz.”


A vadonatúj Kona illeszkedik a Hyundai új tervezési identitásának képébe, míg a jövőt idéző karakterét is tekintetbe véve egyedülálló B-szegmens SUV-ot alkot. Az igazi SUV DNS-ével, jövőt idéző formatervével és prémium tulajdonságaival a Hyundai célja új, modern potenciális vásárlók elérése.


A vadonatúj Kona formatervét a jellegzetes nagy kontrasztú sárvédő burkolat jellemzi, mely izmos szerkezetű széles burokként, stabilitást sugárzón takarja be az impozáns felületeket. Az autó elején a LED-es nappali menetfények formaterve – melyek a burkolatba épített LED-es fényszórók felett helyezkednek el – egyedi, jövőbe mutató megjelenést kölcsönöznek az autónak. A vadonatúj Kona eleje a Hyundai új családi márkajegyét, a kaszkádos hűtőrácsot is magán viseli, melynek köszönhetően az autó külseje fokozottan kifejezőbb és dinamikusabb jellegű a hálós szerkezetével.


Kompakt és agilis karakterét a karcsú oldalnézet még inkább kiemeli, csakúgy, mint a kis hátsó kinyúlás és lökhárító, melyek a jövőbe mutatást sugallják. Tetősínjei még sportosabbá teszik küllemét. A vadonatúj Kona ezüstszínű kiemelései, a ködfényszórók és az alsó légbeömlők kerete hangsúlyossá teszik a kifinomult karaktert, oldalt és a hátsó ütközőkön kiemelő vonallal. A hátsó tetőspoilerbe integrált harmadik féklámpa is divatos és biztonságos.


Az autó hátsó részén tükröződik az elülső rész formatervének jellege, vagyis az egyedülálló védőburkolati takarás, amely a jelző- és tolatólámpát is fedi, valamint megkülönböztető grafikus elemeket is tartalmaz, beleértve a vékony LED-es hátsó lámpatesteket. A légáteresztő rések az autó aerodinamikáját erősítik, csökkentve a légellenállást, hatékonyabbá téve a haladást.


Széles (1,800 mm) és alacsony termetével (1,550 mm) a Kona merész megjelenést mutat az utakon, melyet a 18-hüvelykes kéttónusú könnyűfém keráktárcsák is kiemelnek. Európában További kerékméretek is elérhetők: 17” könnyűfém keréktárcsák (gumiméret: 215/55R17) és 16” könnyűfém vagy acél keréktárcsák (gumiméret: 205/60R16) színeítik a választékot. Az említett alacsony és széles termetet tovább erősíti az autó 4165 mm-es hosszúsága, valamint a 2600 mm-es tengelytáv.


A Kona kéttónusú teteje számos színkombinációban elérhető és sajátos választási lehetőséget kínál szinte minden egyéni stílushoz. Tízféle külső szín kétféle tetőformatervvel kombinálható, így összesen húsz színkombinációra van lehetőség. A tető és a külső visszapillantó tükrök burkolata választható Phantom Black vagy Dark Knight (sötétszürke) színben. A Kona külső színét tekintve a következő lehetőségek állnak rendelkezésre: Phantom Black, Chalk White, Lake Silver, Dark Knight, Pulse Red, Tangerine Comet, Acid Yellow, Blue Lagoon, Ceramic Blue és Velvet Dune (világos szürke).


A Kona belső formaterve a műszerfal tetejének puha, kontúrozott felületeivel folytatja az autó külső jellegzetességeinek tematikáját, ellentétben a sötétre festett elemekkel, melyek a technológia hangsúlyosságát és a masszív karaktert képviselik. A rendelkezésre álló Orange, Lime és Red színválasztékkal az ügyfeleknek lehetőségük nyílik saját stílusukra szabni az autót. A színek a légbeömlők kerete, a sebességváltó és a motor indítógombjának gyűrűje körül jelennek meg, valamint az ülések és a kormánykerék varrásán.


A belső tér színopciójától függetlenül az utastér plafonja minden esetben fekete. Mindemellett, a Lime és a Red opciók színes biztonsági övekkel, valamint fényes fekete belső ajtókilinccsel és kormány küllő burkolattal is kaphatóak. A részben perforált bőrborítású kormánykerék a stílusos, magas minőségű belső tér hangsúlyos eleme. A tulajdonosoknak tehát fennáll a lehetőségük saját temperamentumuk és önálló életmódjuk kifejezésére a Konával, hiszen annak belső terét ízlésüknek megfelelően alakíthatják.


A vadonatúj Kona rengeteg kényelmi felszerelést kínál. Választható fűthető kormánykerék, kulcsnélküli indítási rendszer, 3 fokozatban állítható ülésszellőztetés- vagy fűtés. Az első ülések 8 irányban állítható elektromosan, hogy a lehető legkényelmesebb üléspozíciót alakíthassa magának a sofőr és utasa.


A vadonatúj Kona tágas helyet kínál mind az utasok, mind a csomagok számára. A maximális kényelem érdekében tároló tálcákat és másfél literes palacktartók találhatóak az ajtókba építve. A KONA nagyvonalúan 1054 mm-es lábteret kínál az első üléshez és 880 mm-es lábteret a hátul utazóknak. A 361 literes csomagtér (VDA 211) a mindennapi igényekhez igazodó rugalmasságot szolgálja. Teljesen lehajtott ülésekkel pedig a KONA 1 143 literes (VD 214) csomagteret kínál nagyobb méretű szállítandó csomagokhoz.

Forrás: Hyundai Magyarország

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei