Különleges Vasember változat készült a Hyundai Konából


A vadonatúj Kona világpremierjén a Hyundai Motor rögtön egy különleges szériát is bemutatott az új modellre épülve, amely nevét és megjelenését a Marvel híres szuperhőséről, a Vasembertől kölcsönözte. 

A Kona Iron Man Special Edition külső megjelenését a Vasember erős és páncélozott ruhája ihlette, amelynek erőteljes vonalvezetése a képregény- és mozihős testfelépítését formázza meg. Akárcsak a technológiailag legfejlettebb Stark Industries, a Kona Iron Man Special Edition is ugyanolyan biztonságos és fejlett technológiával rendelkezik.  


Az alapváltozatnál 40 milliméterrel szélesebb Kona Iron Man Special Edition már megjelenésével is magabiztosságot sugároz, miközben tágas belső teret is sugalmaz, de emellett további változtatások is megkülönböztetik a Kona többi változatától.  A legfontosabb eltérés, hogy az Iron Man Special Edition külső kilincseit az oldallemezbe süllyesztették, de a külső tükröket is áramvonalasabbakra cserélték. A lökhárítók rajzolatát is megváltoztatták, a külső sarkokra külön légbeömlőket is illesztettek. 


Az első fényszórókba különleges LED fényforrások kerültek, a nappali menetfények rajzolata is teljesen átalakult, miközben az egész autó a vörös és aranyszínű betétekkel  a Veloster Turbohoz hasonló matt szürke fényezést visel. A Kona Iron Man Special Edition dinamikus külső megjelenését a 19 colos könnyűfém felnik teszik teljesség, amelyek kéttónusú és kétirányú rajzolata mellett középen a Vasember logóját viselik. A gumik sem hétköznapiak, hanem716 milliméter átmérőjű különleges terepgumik.


Ugyan a Hyundai Kona Iron Man Special Edition ebben a formájában nagy valószínűséggel nem kerül majd gyártásra, mégsem teljesen öncélú a Hyundai Kona különleges változata.  Igaz, nem teljesen a Marvel szuperhősével van kapcsolatban, sokkal inkább a sporttal. A triatlon Vasember Világbajnokságát ugyanis minden évben Hawaii szigetén, éppen abban a Kona tartományban rendezik meg,  amelyről a Hyundai új kisterepjárója a nevét kölcsönözte. 


A Hyundai közleménye szerint a bemutatót követően a különleges Kona egy hónapig lesz kiállítva a Hyundai szöuli Motorstúdiójában és abba is biztosak lehetünk, hogy a hagyományos változatokkal együtt ezt a modellt is kiállítják majd a Kona különböző  bemutatóin, így pl. Frankfurtban is.  

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei