Újabb olcsó kínai szedánt mutatott be a Hyundai


A Hyundai Motor kínai leányvállalata a Csungkingi Autószalonon egy vadonatúj limuzint mutatott be, amely a 2010 óta kapható Verna modell alapjaira épül. 

A kínai Beijing Hyundai Motor bemutatta a Reina névre keresztelt vadonatúj olcsó limuzinját, amely az immár hét éve kapható és továbbra is gyártott Verna modell erősen átdolgozott változata. Az autót szokás szerint prototípusként állították ki, így az utasterébe egyelőre nem engedtek bepillantást, mindössze az év második felében piacra kerülő modell külső formavilágáról alkothatunk képet. 


A Hyundai Reina nem meglepő módon a Vernától teljesen elkülönülő, vadonatúj karosszériát kapott, amely magába hordozza a vállalat Folyékony Szobrászatának legújabb stílusnyelvét és annak minden lényeges elemét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az első kialakítást az újabb és nagyobb Hyundai modellekhez, az új Elantrához és az szintén helyben készülő vadonatúj Vernához igazították. 


A hatalmas hatszögletű hűtőmaszk felett az eddigieknél nagyobb fényszórók kaptak helyet, alatta pedig a lökhárítóban háromszög formájú ködlámpákat alakítottak ki. Az autó oldalnézete nagyjából hasonlít az eddigi Verna modellhez, ami nem is csoda, hiszen a formai hasonlóság mellett az autó megőrizte a Verna 2 570 mm-es tengelytávját is. 


Hátul viszont a Reina egészen új lámpatesteket visel, amelyek nagyban emlékeztetnek az Indiában gyártott (és i10-re épülő) Xcent kislimuzin modellfrissítés előtti lámpáira. A hátsó rendszámtartót a lökhárítóba integrálták, így az autó széles hátulja a csomagtérfedéllel együtt egyszerű és tiszta maradhatott. 


Mivel az autó oldalablakai sötétítettek voltak, ezért nem lehetett az utastérbe pillantani, de a várakozások szerint a Reina műszerfala nagyrészt hasonlít majd a régebbi Verna sorozatra, azonban ott modernebb technológiák, így érintőképernyős navigációs és multimédiás rendszer is megtalálhatóak lesznek. 


A Hyundai közleménye szerint a Reina motorkínálata mindössze egyetlen erőforrásra terjed ki. Az autót egy 1,4 literes, 95 lóerős négyhengeres benzinmotor hajtja majd, amelyhez egy ötfokozatú manuális, vagy egy négyfokozatú hagyományos automata váltót lehet majd kérni.   


Az új Hyundai Reina szériaváltozata várhatóan valamikor 2017 őszén mutatkozhat be és a kialakítás alapján várhatóan 60 ezer jüan (kb. 2,4 mFt) alatti áron kerülhet majd forgalomba, míg a legolcsóbb régebbi Verna 74 ezer jüan (kb 3 mFt) körül kapható Kínában.

Forrás: autocarindia.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei