Motorgyárat építhet a Hyundai Oroszországban


Oroszország ipari és kereskedelmi minisztere bejelentette, hogy a koreai Hyundai tevékenysége bővítése során fontolóra veszi, hogy egy saját vagy alvállalkozásban működő motorgyártó üzemet létesítene a térségben.

A koreai Hyundai Motor vizsgálja annak lehetőségét, hogyan tudna saját motorgyártó üzemet létesíteni Oroszországban. Az egyik lehetőség, hogy saját gyárat épít, ahol saját munkásai szerelik össze az erőforrásokat, míg a másik lehetőség, hogy egy olyan, már meglévő és működő motorgyártó vállalattal lép együttműködésre, amely más globális autógyártó számára is készíti termékeit.

„A Hyundainak jelenleg nincs motorgyártó üzeme Oroszországban” – mondta Alexander Morozsov ipari és kereskedelmi miniszter. „Két lehetőség áll előttük: az egyik, hogy egy teljes motorgyártó üzemet húznak fel a semmiből; a második, hogy kihelyezik a szükséges mennyiség gyártását olyan motorgyártó vállalatokhoz, mint pl. a Volkswagent ellátó Kaluga, vagy a Tatárföldön működő és a Fordot kiszolgáló Alabuga vállalata. Utóbbi esetben a kezdeti befektetés mértéke jóval kisebb, mivel nem szükséges hozzá épületet felhúzni és azt a megfelelő szerszámokkal ellátni.”    


Morozsov még azt is hozzátette, a minisztérium részt vesz a szükséges egyeztetésekben és igyekszik megfelelő feltételeket teremteni a beruházáshoz. A Hyundai képviselője viszont a megkeresésre csak annyit közölt, hogy a vállalat jelenleg az orosz autópiacban rejlő lehetőségeket tanulmányozza.   

A Hyundai jelenleg az oroszországi Szentpéterváron működtet egy összeszerelő üzemet, ahol a teljes gyártási folyamatot saját eszközökkel és munkaerővel oldják meg.  Az itt nemrég gyártásba vett új, második generációs Solaris, a Kia Rio és tavaly óta gyártott Creta helyi változatához a Hyundai csehországi, Nosovicében működő összeszerelő üzem motorgyártó részlege szállítja a szükséges benzines erőforrásokat.

Forrás: sputniknews.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei