Szárnyalnak a Hyundai Ioniq eladásai


A Hyundai környezetbarát Ioniq kompakt hibridmodellje, a világ első háromféle elektromos hajtáslánccal kínált modelljeként hatalmas érdeklődés övezi világszerte, amely az autó eladási statisztikáin is meglátszik. 

A Hyundai Ioniq tavaly mutatkozott be elsőként Koreában, majd a Hyundai Motor az év második felétől megkezdte a modell exportját is. Az autó iránti érdeklődés mindenhol hatalmas, ezért nem meglepő, hogy a vállalat legutóbbi közleménye szerint az Ioniqból az idei év első négy hónapjában többet adtak el, mint tavaly egész év során.    


A vállalat közlése szerint idén összesen 17 202 darab Ioniq hagyta el a koreai kikötőket, míg tavaly összesen 16 644 Ioniqot exportáltak. Ezzel az Ioniq az Elantra (66 819 db) és az Accent (42 553 db) mögött a Hyundai harmadik legnépszerűbb exporttermékévé lépett elő. Az Ioniq modellpalettájából idén az elsőként bemutatott hibrid fogyott a legnagyobb, 14 035 darabos mennyiségben, amely mellett 2 793 elektromos és 374 darab plug-in hibrid is kiszállításra került.   


Amióta a Hyundai Ioniq tavaly ősszel Európában, majd idén márciustól az Egyesült Államokban is kaphatóvá vált, az eladási darabszámok szépen kúsznak egyre feljebb. Az amerikai hybridcars.com adatai szerint az Egyesült Államok autópiacán a típus már áprilisban megszerezte a 8. helyet a hibridek szegmensében


Eközben Nyugat-Európában tavaly október óta stabilan ezer példány felett adnak el minden hónapban és az eladási darabszámok további emelkedésével márciusban 2 116, míg áprilisban 1 957 darabra emelkedtek.  

Forrás: chosun.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei