Hyundai hibridben az USA volt alelnöke


Az Egyesült Államok volt alelnöke, Al Gore egy környezetvédelmi konferencia vendégeként érkezett Dél-Koreába, ahol a delegáció a Hyundai Motor környezetbarát modelljeivel közlekedett.

Al Gore, az Egyesült Államok volt alelnöke és csapata a Hyundai Motor Grandeur prémium limuzinjának hibridváltozatát, valamint az Ioniq elektromos változatát használták, amikor nemrég Dél-Koreába látogattak. Gore az egynapos tartózkodása idején a Grandeur Hybrid kényelmét élvezhette, míg stábja a volt alelnök kérésére még ennél is környezetkímélőbb járművel, az Ioniq Electric modellel követték. 

„Nagyon örülünk annak, hogy szolgálati autóként ilyen környezetbarát járművet ajánlhattunk az Egyesült Államok volt alelnöke, Al Gore részére, aki a környezetvédelmi problémák megoldásáért küzd világszerte” – mondta a Hyundai Motor képviselője.   


Al Gore, aki 1993 és 2201 között volt Bill Clinton alelnöke és még 2007-ben kapott Nobel békedíjat, azért látogatott az országba, hogy a 11. Jeju Béke és Jólét Fórumon vitaindító beszédet tartson és egy különleges előadást tartson a szöuli Chungang Egyetemen.  

„Az Egyesült Államok Trump intézkedéseitől függetlenül folytatni fogja az emisszió csökkentését” – mondta Gore. „Alkotmányos kormányunk van fékekkel és ellensúlyokkal, a bíróságok néhány esetben már blokkolták, a Kongresszus is visszautasította már a javaslatait. Ez most már nemcsak politikai döntés kérdése, hiszen vállalatok, ügyfelek és szavazók is kezükbe veszik a döntéseket. És mivel a megújuló energiahordozók ára egyre csökken, ez megállíthatatlan folyamatot generál” – mondta, utalva Apple a Google és más vállalatokra, amelyek szászázalékosan a megújuló energiaforrások irányába fejlesztenek.


„Ez az ipari forradalom nagyságrendje, amit a digitális forradalom gyorsít fel” – tette hozzá. „Az új digitális eszközeink, az internet, a mesterséges intelligencia megsokszorozza képességeinket, amellyel hatékonyan csökkenthetjük és kiiktathatjuk az energiapazarlást és új, megújuló energiaforrásokat állíthatunk be.  Van remény, mi fogunk nyerni. És amerikai állampolgárként mondom, az Egyesült Államok ott lesz és utat mutat ebben!”

A Hyundai Motor idén január és május között összesen 3 499 darab Grandeur Hybrid, illetve 2 415 darab Ioniq Electric modellt értékesített Dél-Koreában. 

Forrás: koreaherald.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei