Saját tesztközpontot nyitott a Hyundai Mobis


A Hyundai csoport alkatrészgyártója, a Hyundai Mobis bejelentette, hogy saját tesztközpontot hozott létre új autóalkatrészeinek, részegységeinek és az ezekhez kapcsolódó technológiák kipróbálására. 

A Hyundai Mobis, Korea legnagyobb autóipari beszállítójának szóvivője elmondta, hogy az utóbbi két és fél év során nagyjából 268 millió dollárt fektetett új tesztközpontjának megépítésébe, amely várhatóan júniusban nyitotta meg kapuit.  „A koreai Seosanban megépült tesztpályán tesztelhetjük autóipari részegységeink és többek között az autonóm járműtechnológiához kapcsolódó technológiáink képességeit” – mondta a képviselő, hozzátéve, hogy a múltban bérelt létesítményekben tudták ellenőrizni az alkotóelemeket.


Az új tesztközpontban egy 4,2 kilométer hosszúságú nagysebességű tesztpálya mellett olyan helyszínek is találhatóak, ahol a tartósságot és más típusú teljesítmény-követelményeket különböző felületek és időjárási körülmények között is vizsgálhatnak. A szóvivő szerint a Hyundai Mobis az elmúlt télen Új-Zélandon, Svédországban és Kínában is tesztelte új alkatrészeit és technológiáit, így többek között Svédország és Kína befagyott tavain fékteszteket végeztek, míg Új-Zélandon is hasonló próbáknak vetették alá új megoldásaikat.  

A Hyundai Mobis bevételének több mint 90 százalékát a Hyundai Motor és Kia Motors új autóiba beépített és azok szervizeinek értékesített alkatrészeiből szerzi, amelyek együtt a világ ötödik legnagyobb autógyártóját alkotják.

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei