Kétféle változatban készül az új Hyundai Veloster


Egyre többet mutatnak magukból a Hyundai által tesztelt Veloster prototípusok, a Kaliforniában nemrég lefotózott példányok alapján az új kupé is kapható lesz alap- és Turbo változatban is.   

Hat éve mutatták be a Hyundai különleges Veloster sportkupéját, így éppen itt az ideje, hogy a vállalat újraformálja ezt a típust. Az új modell országúti tesztelése gőzerővel zajlik, amelynek során legutóbb a kaliforniai Orange megye közútjain bukkant fel belőle két tesztpéldány. 


Mivel természetesen vastag álcázását viseltek az autók, így semmilyen egyéni karosszériavonalat nem lehetett rajtuk felfedezni, azonban néhány jellegzetesség mégis utal a végső formatervre. Mindkét autón vadonatúj mintázatú keréktárcsák jelentek meg, amelyek mellett új formájúak az első és hátsó lámpatestek is. És a korábbi kémfotók alapján az is nyilvánvaló, hogy a Veloster megőrzi 2+1 oldalajtós kialakítását is.  


Az egész karosszéria viszont jellegzetesen ismerős, Velosteres maradt. A piros tesztautó kisebb méretű felnijeivel és teljesen átlagos első kialakításával egyértelműen egy alapmodell lehet, miközben a szürke példány nagyobb kereken feszülő agresszívebb felniket kapott és első köténylemeze is jóval alacsonyabbra húzódik, mint társának. Az új Veloster minden bizonnyal ugyanarra az Accent padlólemezre épül, mint a jelenleg is gyártott első generáció 


A várakozások szerint nem sokban változik majd az új Veloster teljesítménye, így az alaptípus továbbra is 130-140 lóerős lesz, míg a Turbo változatban megtarthatják az 1,6-os T-GDI 201 lóerős változatát. Később elképzelhető egy jóval erősebb N verzió is, amely már kétliteres turbómotort kap és akár összkerékhajtással is rendelhető lesz.  


További részletek egyelőre nem ismertek a Velosterrel kapcsolatban. Ez volt az első olyan alkalom, amikor többféle Veloster prototípust is teszteltek egy időben. A Veloster várhatóan idén novemberben mutathatják be Dél-Koreában, forgalmazása pedig valamikor jövőre kezdődhet meg. 

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei