Exportpiacain kelendőbbek a Hyundai konnektoros hibridjei


A Hyundai csoport bejelentette, hogy a környezetbarát technológiák iránti nagy kereslet miatt több konnektoros hibridet adtak el a globális piacon, mint saját hazájukban, Dél-Koreában.   

Az idei év januárja és áprilisának vége között a Hyundai és a Ka Motors leányvállalata összesen 2 090 darab konnektorról tölthet, azaz plug-in hibridet értékesített főként a fejlett piacokon, ahol a vásárlók környezettudatossága magasabb szintű, mint a kevésbé fejlett országokban.  


Az ezen időszak alatt értékesített mennyiség máris eléri a tavalyi teljes 2 891 darabos exporteladás 72 százalékát, miközben a két autógyártó 2015-ben együttesen is még csak 1 185 darab ilyen autót értékesített a világpiacon. A Hyundai és a Kia háromféle konnektoros hibridet szállít jelenleg külföldre: az Ioniq Plug-in Hybridet, a Sonata PHEV-t és a Kia Optima PHEV modellt. 


A konnektoros hibridek a belsőégésű motor és a külső forrásból feltölthető akkumulátorral meghajtott villanymotor kombinációját használják, így az autó teljes hatótávja az Ioniiq Plug-in Hybrid modell esetében akár a 900 kilométert is meghaladhatja. Ez a modell 4,9 liter/100 km-es átlagfogyasztásával jelenleg Dél-Korea legtakarékosabb konnektoros hibridjének számít.  Az ugyanerre az alapra épülő Kia Niro PHEV változata nemrég került a koreai kereskedőkhöz, exportja pedig még idén megkezdődik.  


Ezzel szemben az autógyártó konnektoros hibridjei hazai piacukon igencsak gyengén teljesítenek. A Hyundai és a Kia együttesen mindössze 84 PHEV modellt értékesített az idei év első négy hónapjában, míg a tavaly egész évben értékesített 137 darab enyhén meghaladja az előző év 128darabos eredményét. „A magas árak és a viszonylag kevés kormányzati támogatás korlátozta a PHEV modellek hazai piacát” – mondta a csoport szóvivője.

Dél-Koreában a központi kormányzat nagyjából 5 millió won (kb. 1,2 mFt) támogatást ad a konnektorról tölthető hibridek vásárlásához, ami jóval kevesebb, mint a tisztán elektromos autókra igényelhető 14 millió won (kb.3,5 mFt) hozzájárulás. 

Forrás: koreabizwire.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei