Máris készül a Hyundai Veloster sportváltozata


Hatalmas alufelnik, nagy féktárcsák, ültetett futómű és kettős hátsó kipufogóvégek tanúskodnak arról, hogy a Hyundai már az ú Veloster legerősebb N változatát teszteli Németországban. 

Intenzíven folyik a Hyundai második generációs Veloster sportkupéjának végső tesztelése, amely megőrizve elődje különleges 2+1 oldalajtós kialakítását, a korábbi kémfotók tanúbizonysága szerint továbbra is kétféle, alap és Turbo változatban lesz elérhető. Az új generációból azonban egy eddig soha nem volt csúcsváltozat is készül, amely méltóképpen viselheti a Hyundai N sportmárkájának logóját. 


A németországi fejlesztőközpont közelében legutóbb elcsípett tesztpéldány álcázása ugyan a korábbiakhoz hasonlóan minden egyéni stíluselemet eltakar a kíváncsiskodók elől, a jellegzetes profil és a jobboldalt meglévő hátsó ajtó azonban egyértelműen elárulja, hogy egy új Velosterrel van dolgunk. 


A rüsselsheimi rendszámú példány azonban 19 colos könnyűfém keréktárcsái, vörösen izzó féknyergei mellett azzal is elárulja különlegességét, hogy kipufogóját kétoldalt vezették ki, holott az eddigi és a korábbi kémfotókon szereplő második generációs Turbo modell kipufogóvégei középen kapnak helyet.   Ezek így egyértelműen azt mutatják, hogy a Hyundai egy még erősebb Veloster változaton dolgozik. 


A fejlesztés alapjait minden bizonnyal akkor fektették le, amikor a Veloster modellre épített középmotoros RM16 egyik példánya tavaly Németországba érkezett és amelyet néhány körön keresztül a Nürburgring versenypályáján is kipróbáltak a mérnökök.  A Veloster N változata várhatóan ugyanazt a kétliteres, turbófeltöltéses T-GDI benzinmotort kapja meg, amely ősszel az N sportmárka első modelljében, az i30N-ben mutatkozik majd be és az RM16 300 lóerősénél alig kisebb, akár 275 lóerős teljesítményt is képes lesz leadni.  


Tekintetbe véve, hogy az első Veloster N prototípus most jelent meg az utakon, a szériaváltozat várhatóan valamikor a jövő év második felében jelenhet meg a kínálatban, vagyis nagyjából fél évvel azután, hogy a Veloster második nemzedékét idén novemberben bemutatták.    

Forrás: motor1.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei