Egyedi lízingajánlat a Hyundai Ioniq EV amerikai ügyfeleinek


A Hyundai amerikai képviselete bemutatta új Ioniq Electric modelljének egyedülállóan egyszerű lízingkoncepcióját, amely teljes körű és rejtett költségek nélküli konstrukciójával egyedi ajánlat az amerikai autófinanszírozási piacon.  

Elsőként az Egyesült Államok elektromos autózásban élenjáró Kalifornia államában, majd később tovább is kiterjesztett ajánlat az Ioniq Unlimited+ névre hallgat, különböző változatai pedig  az Ioniq felszereltségi szintjeihez alkalmazkodva Base, Limited és Limited Ultimate nevet kapták, havi díjuk pedig sorrendben 275, 305 és 365 dollár. Ellentétben a reklámokban feltüntetett lízingdíjakkal, az ár nem kötődik egy bizonyos autóhoz, ezenkívül nincs beszerzési vagy kilépési díj, ahogyan nincsenek olyan pénzmozgással összefüggő vagy állandó összegű tételek sem, amelyek tovább növelnék a végső díj összegét. 


A Hyundai a fenti díjak összegébe már belekalkulálta az összes adót, a kereskedő díját, illetve a regisztráció összegét is. Sőt, ezért az árért cserébe a 36 havi lízingszerződés keretein belül bármennyit utazhatnak az Ioniq Electric modellel, nincs kilométer-megkötés sem.  A Hyundai Blue Link telematikai rendszerén keresztül az autó elküldi saját futásteljesítményét és töltési statisztikáit a Hyundai központ felé, amely alapján a lízingbe adó kalkulálhatja a töltési költség havi nagyságrendjét.  A fizetett díj szintén tartalmazza a lízing időszakában felmerülő összes karbantartási költséget is, fedezi többek között az elhasználódott ablaktörlő lapátok cseréjét is.  


Mi ebbe a csel? Mindössze annyi, hogy az ügyfélnek 2 500 dollár kezdőrészletet kell letennie az asztalra, amit viszont Kalifornia állam visszatérít az elektromos autó vásárlása miatt. Csak olyan ügyfél jelentkezhet, akinek megfelelően magasaz adósbesorolása, különben elutasítják igényét, egy záradék pedig kizárja a taxi, kereskedelmi fuvarozó és Uber sofőröket is, akik csak készpénzért vagy más konstrukcióban vásárolhatnak Ioniq Electric modellt. 


A Hyundai Motor America terméktervezési elnöke, Mike O’Brien szerint nem volt könnyű elfogadtatni ezt az új lízingajánlatot a vállalat finanszírozási üzletágával, ahogyan a kereskedők sem lelkesedtek túlságosan az ötletért.  Az autókereskedők ugyanis jóval több pénzt tudnak keresni azokon a szerződéseken, ahol be tudják számítani a különböző kiegészítőket, kiterjesztett garanciát és díjakat, amelyek akár több ezer dollárt is érhetnek. 


Az alacsony üzemanyagárak miatt viszont a Teslán kívül nem nagyon nem nagyon kapkodnak az elektromos autók iránt, a Hyundainak viszont muszáj Kaliforniában is mennyiséget eladnia elektromos modelljéből, így ezzel a konstrukcióval talán sikerül vásárlókat magukhoz vonzani. 

Forrás: caranddriver.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei