Akkuhiány miatt késik a Hyundai Ioniq gyártása


A Hyundai Motor környezetbarát modellcsaládja nem várt népszerűsége komoly nehézség elé állította a koreai vállalatot, amelynek beszállítója képtelen elég akkumulátorcsomagot szállítani. 

A Hyundai 2016-ban bemutatott környezetkímélő Ioniq modellcsaládja hatalmas népszerűségnek örvend világszerte, amely miatt nemcsak a Hyundai Motor, de az Ioniq kulcsfontosságú alkotóeleme, az akkumulátorokat gyértő LG Chem beszállító partnere is igyekszik felgyorsítani a termelés mennyiségét.  

Iparági források szerint a Hyundai Ioniq Electric modelljének gyártása több mint egy hónapos lemaradásban van. A márkakereskedések értékesítői az Ioniq iránt érdeklődőknek mostanában már inkább Elantra vagy Sonata modellt ajánlanak, mivel az elektromos és hibridváltozatok várakozási ideje rendkívül megnőtt. Magyarországon az Ioniq Electric modell megrendelői jelenleg 12 hónapos várakozással számolhatnak.     


A Hyundai Motor kezdetben 6-7 ezer Ioniq Electric akkumulátort rendelt az LG Chem vállalattól, amely azonban termelési nehézségekkel küzd. Az Ioniq Electric iránti kereslet a vártnál kétszer nagyobb, mivel az elektromos autók iránt elkötelezett nemzetek kormányzatai sorra jelentik be támogatási programjaikat. Az LG Chem a növekvő kereslet kielégítése érdekében igyekszik növelni a termelés mennyiségét, ennek ellenére még mindig a megrendeltnél kevesebb akkut tud szállítani a Hyundainak és más autógyártónak.  

Mivel az akkuk a környezetbarát modellek egyik legfontosabb alkotóelemévé válik, mindeközben a Hyundai Motor megpróbálja maga is biztosítani a lítium-polimer akkumulátorok technológiai alapjait és igyekszik nagy tapasztalattal rendelkező akkumulátorfejlesztőket alkalmazni. 


„Nincs tervünk az akkuk saját gyártására, de megpróbáljuk a lítium-polimer akkuk alapvető technológiáját biztosítani, mivel azok a környezetbarát autópiac egyre fontosabb alkatrészei” – mondta a Hyundai Motor egyik képviselője. „Azt hiszem, az Ioniq késedelmes termelésének problémája megtanította az akkuk fontosságát a Hyundai Motorral. Ezért a vállalatnak a jövőben diverzifikálnia kell az akkumulátor beszállítóit” – tette hozzá egy iparági szakértő. 
 
Forrás: businesskorea.co.kr

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei