Duplakabinosként is készülhet a Hyundai új kisteherautója


A Hyundai Motor jövőre tervezi piacra dobni a Creta kisterepjáróra épített platós kisteherautóját, amely a legújabb hírek szerint akár duplakabinos változatban is gyártásba kerülhet. 

A Hyundai a jövőben nemcsak alternatív hajtásláncaival, vérbeli sportautóival és luxusautóival kíván kitűnni a tömegből, de többféle platós haszonjármű tervezésébe is belefogott. Eddig úgy néz ki, a dél-koreai autógyártónál összesen háromféle platós kisteherautó fejlesztése folyik, az európai (és ausztrál), illetve az észak-amerikai piacra szánt nagyobb modellek mellett Latin-Amerikára koncentrálva mindezek előtt megjelenik a Creta modellre épülő pickup is.  

A Hyundai Creta platós változatának előfutárát a tavalyi Sao Paulói autószalonon bemutatott Hyundai Creta Sport Truck Concept jelentheti. A brazil Car and Driver magazin most új információkat szerzett a Creta STC szériaváltozatáról, amelyről előzetes rajzokat is nyilvánosságra hoztak.  


Az akár duplakabinos kivitelben is rendelhető új platós Creta változat legkorábban 2018 első félévének vége előtt és valószínűleg eltérő néven kerülhet gyártásba, mielőtt még abban az évben megindulna a forgalmazása. A Hyundai Motor koreai fejlesztői a brazil leányvállalattal a készülő autó fejlesztésének második, fejlesztési és tesztelési fázisa óta közösen dolgoznak az autó kialakításán.   

Az új kisteherautó várhatóan formailag is némileg eltávolodik és agresszívabb stílust követ majd, így az autó méretei is eltérnek majd az alapokat adó Cretától. Amíg a brazil piacon kapható Creta terepjárót egy 130 lóerős 1.6-os és egy 166 lóerős 2.0 literes etanollal is működőképes benzinmotorral szerelik, addig a platós változat szimplakabinos változatához a kisebbik, míg a duplakabinoshoz utóbbi, nagyobb erőforrást kínálják majd. Ezek mellett egy dízelmotor és az opciós összkerékhajtás még vonzóbbá teheti a modellt saját szegmensében.  


A platós Creta érkezéséhez a Hyundai várhatóan hamarosan bejelenti a Piracicaba gyártóüzemének bővítését. Ebbe az üzemben készül jelenleg a a Hyundai HB20 és a Creta modell, amelyekből éves szinten mintegy 160 ezer darab készül. A vállalat tervei szerint a gyártósorok éves kapacitását 230 ezerre kívánják növelni azért, hogy a kisteherautó is itt készülhessen.  

Forrás: indianautosblog.com

Dönci Hyundai Blogja már a Facebookon is! Hírek, fotók, videók és még több Hyundai! Csatlakozz Te is! Katt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei