A Hyundai egy új kompakt egyterűt készít


Nagyon úgy tűnik, hogy a Hyundai a közeljövőben több egyterű modell bevezetésére is készül, amelyeket viszont elsősorban Ázsia egyes piacain kíván forgalomba hozni. 

Nemrég egy fura álcázott prototípust sikerült lefotózni Dél-Korea utcáin. Az autó mérete, formája alapján leginkább egy kompakt MPV, azaz egyterű modell lehet. Ez szokatlan lépés manapság, amikor a világ nagy részén leginkább a hobbiterepjárókat és crossovereket keresik a vásárlók. Ázsiában azonban, főként Indonéziában még mindig több egyterű fogy, mint SUV, így érthető, hogy a Hyundai ebbe az irányba is bővíti kínálatát.


A most elcsípett egyterű prototípus vastag álcázása ellenére sem tudja letagadni a Hyundai tipikus jellemvonásait. A frontrészen a lámpák ugyanúgy elkülönülnek, mint a márka hobbiterepjáróin, azaz a LED menetfények és az irányjelzők felül, alatta pedig a fényszórók helyezkednek el. Középen a Hyundai jellegzetes hatszögletű kaszkád hűtőmaszkja a ponyva alatt is kitüremkedik és még a méretes embléma helye is jól látható.  

Oldalról nem sok minden látszik, az övvonal viszont meredeken emelkedik, miközben a tetővonal dinamikus ereszkedik, az oldaltükrök karcsú kialakítása pedig csaknem ugyanolyan, mint az új i20 esetén. A hátsóról készült felvétel sem sokat árul el az autó formai részleteiről, mindössze annyi látható, hogy a hátsó lámpák LED-esek, köztük pedig a Hyundai embléma is kibukkan a takarásból. Az is látható, hogy az új egyterű hosszanti tetőtartót és cápauszony antennát is kap.   


Korábban már kiderült, hogy a Hyundai egy nagyobb méretű, hétszemélyes egyterűn dolgozik, amely a Kia Carnival testvérmodelljeként, várhatóan Custo néven jelenik meg az ázsiai piacokon. A koreai autógyártó 2021-ben érkező egyterűit elsősorban Délkelet-Ázsia piacaira szánja, ahová a cég a Nyugat-Jáva szigetén található Karawang városában épülő, évi 150 ezer autó összeszerelésére alkalmas gyárából szállítja majd.  A Hyundai ugyanitt hobbiterepjárókat, limuzinokat és villanyautókat is tervez gyártani.  

Forrás: indianautosblog.com

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A Hyundai i30 megkapta második ráncfelvarrását

A Hyundai leállítja két dízelmotorjának és motoralkatrész-gyárainak termelését

2024 új Hyundai és Kia modelljei